2019. május 26. - Evelin, Fülöp

Nincs bravúr, vége az álomnak

2018. április 2. Szerző: Rózsa Misi
A Veszprém kiesése a Bajnokok Ligájából a férfi kézilabdában, hatalmas csalódás volt, minden magyar számára. Tőlük tényleg nagyon azt vártuk, hogy tovább fognak eljutni a küzdelmek során.

 

Reménykedtünk abban, hogy ha a Veszprém nem tudta hozni a kötelezőt, akkor talán a Szeged megmenti nagy bravúr által a becsületet. Miközben tudhattuk azt is, hogy a Kiel ellen ehhez tényleg egyfajta közepes méretű csodára lenne szükség. De mi szeretünk hinni a csodákban.

Aztán jött az első mérkőzés idegenben. Itt az első félidőben még alapvetően rendben mentek a dolgok, fej-fej mellett haladtunk ellenfelünkkel és nagyon úgy festett, hogy nem sikerül majd azoknak jelentős előnyre szert tenni velünk szemben, ami azt jelenthette volna, hogy hazai pályán, meg lehet csinálni a bravúrt. Az első félidő 14-14-es eredménye után minden magyar szív lelkesen tudott dobogni.

De aztán sajnos jött a második félidő, ahol annak közepéig még meg maradt a reményünk, hiszen tartottuk a szoros eredményt, enyhe előnnyel tudott csak vezetni a Kiel. De aztán a második félidő felénél valami nagyon megroppant a magyar csapatban, kihagytuk a helyzeteinket, gyengült a védekezésünk is, az ellenfél viszont minden megingást kegyetlenül megtorolt. 15-8-ra nyerték ezt a félidőt, így sajnos a végeredmény 29-22 lett.

Mindenki tisztában lehetett azzal, hogy a 7 gólos hátrány az nagyon sok. Hét gólos hátrányt ledolgozni, abból fordítani egy Kiel ellen teljesen reménytelennek látszó vállalkozás, de amíg ez nem realizálódott valós eredményben, addig titkon még a kisördög ott nyomta belénk a mérget, hogy meg lehet ez.

Sajnos a visszavágó mérkőzés képe az első pillanattól azt mutatta, hogy nem lesz itt bravúr, el kell búcsúznunk a Nagy Álomtól. Az első félidőt 12-13-ra a Kiel csapata nyerte meg. A Veszprém is tudta, itt már nincs esély továbbjutni, de legalább szépségtapaszként győzni akartak nagyon, hogy győzelemmel búcsúzzanak a BL-től, keményen küzdöttek, fogakat összeszorítva jöttek előre és a második félidőt sikerült is megnyerni 16-14-re és ezzel 28-27-re megnyertük a mérkőzést, de ez kevés volt a továbblépéshez, mint mackó sajtban a brummogás.

Sajnos a férfiak BL küzdelmei immár magyar csapatok nélkül folytatódnak. Reménykedjünk abban, hogy ami a fiúknak nem jött össze, azt a lányok, a Győri ETO és a Ferencváros el fogják érni.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook