2019. május 26. - Evelin, Fülöp

Nincs ez jól, de még javulhat

2017. október 26. Szerző: Rózsa Misi
Dávid nem mindennap győzi le Góliátot. Sőt valljuk meg őszintén, az életben a kis Dávidot Góliát nagyon meg szokta verni. Azért kedves története a Bibliának Dávid győzelme Góliát felett, mert ebből reményt lehet meríteni arra, hogy a gyengébb, az esélytelenebb is sikert érhet el, hiszen van erre példa, még akkor is, ha nem napi szinten történik meg.

 

És amíg az ember remél, addig nagyon szurkol Dávidnak, hogy sikert érjen el, mert a Dávidok sikereiből magunk számára is meríthetünk az élet szinte minden területére reményt. Ehhez még tegyük azt is hozzá, hogy nem feltétlen attól lenne kerek a világunk, ha Dávid sokszor nyerhetne, vagy legalább Góliáttal a győzelmeik aránya kiegyenlített lehetne.

A remény fontos, de a realitás az egy egészen más kávéház. És ugye tegnap, amikor tudtuk, hogy ki lesz a törökországi férfi Ifjúsági EB-n a talpon maradt három versenyzőnk ellenfele, már tudhattuk, hogy bizony két esetben egyértelműen Dávidnak kéne tudnia legyőzni Góliátot. Nagyon szurkoltunk nekik, hogy sikerüljön, de nem kövezhetjük meg őket azért, hogy nem sikerült csodát elérniük.

75 kg-ban az orosz Daniil Teterev a kor és súlycsoport egyértelmű egyik uralkodója. Nagyon kemény srác, akit három év alatt egyetlen egy esetben sikerült valakinek szerencsével legyőznie, miközben számtalan mérkőzést verekedett végig sikerrel. Cservenka Róbert, azokat, akik ha nehezen is de verhetőek, mind megverte. Az orosz fiút nem tudta. Egyhangú pontozással maradt alul vele szemben, annak ellenére is, hogy nagyot küzdött és látszott rajta, hogy nagyon akarja a csodát.

91 kg-ban a fiatal Fehér Koppánynak is olyan ellenfele volt, aki esetében tudni lehetett, hogy az egyik legnagyobb favoritja a torna megnyerésének itt. Azért ma még Koppánynál vannak jóval, nagyobb rutinnal bíró, jóval erősebb versenyzők is itt, de azoknak is minimális esélye lehetett volna Arkagyij Karstan ellen. Hogy ebben az összecsapásban Koppánynak kellett eljátszania Dávid szerepét, azt mindenki tudta. Így az egyhangú pontozással elért veresége nem volt meglepetés és nem olyan dolog, ami miatt Fehérnek szégyenkeznie kellett volna. Hiszen a Balmazújvárosnak sem lett volna megalázó dolog, ha verességet szenved el a Real Madrid ellen és itt kb ehhez hasonlóak voltak az erőviszonyok.

49 kg-ban Bernáth Attila ezeknél azért könnyebb ellenfelet kapott szerencsére. És kiváló színvonalon bokszolva, sikerült is az örmény Erik Tokhyant legyőznie. Nagy siker ez, hiszen a fiatal magyar fiú bent van ezzel már a legjobb négy között, így az már egészen biztos, hogy a magyar csapat nem marad érem nélkül, most már csak az érem fényessége lehet itt a kérdés.

Bernáth a következő mérkőzésén szintén Dávid szerepébe fog kényszerülni, hiszen a kiváló adottságokkal bíró orosz Daniil Lysenkoval kell majd pénteken a döntőbe jutásért megküzdenie. Reméljük megoldja a nagyon nehéz feladatát.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook