2019. június 16. - Jusztin

Nincs folytatás az U18-as csapatnak

2018. augusztus 14. Szerző: Rózsa Misi
Nagyon jól kezdett U18-as férfi kézilabda csapatunk az EB csoportköreiben, amikor magabiztosan vertük meg a spanyolokat, de aztán leültek, mint az iszap.

 

Utána jött a vereség a németek ellen, de ők most ebben a korosztályban a világ egyik legjobb csapata, így tőlük kikapni borítékolható eredmény volt sajnos számunkra. Az utolsó mérkőzésünket, a hullámzóan teljesítő oroszok ellen kellett lejátszanunk. Ez döntött a továbbjutás kérdéséről.

Nagyon-nagyon jól is kezdtünk az oroszok ellen. Az első félidő játéka alapján arra lehetett gondolni, hogy nem csak a győzelem lesz itt meg nekünk, hanem ráadásnak még összejöhet egy fölényesen nagy és könnyű siker is. 14-10-es eredményünk és az ezzel járó négy gólos előnyünk erre a reményre okot is adott. Lehet az volt a baj, hogy ezt a pályán a fiúk is már készpénznek vették.

Amikor látványosan javult a második félidőben az oroszok játéka, akkor is úgy festett, ráérősre vesszük az erre adott választ. Mire ébredtünk már késő volt. Pedig még a döntetlen is elég lett volna ahhoz, hogy mi mehessünk tovább, de sajnos ez se jött össze, mert az oroszok a második félidőt 16-11-re nyerték meg, így a vége 26-25 lett az ő javukra, ezzel a magyar válogatott sajnos kiesett a folytatásból, majd még a helyezésekért mérkőzhetünk meg a többi kiesettel.

A másik mérkőzésen még reménykedhettünk abban, hogy a németek nagyon megverik a spanyolokat, így jobb gólkülönbségünk minket visz tovább a második helyen. De sajnos a németek csak 25-22-re verték a spanyolokat, ami a spanyolok második helyét és az ő továbbjutásukat jelentette.

A csoportok végeredményei:

A csoport:

Horvátország minden meccsét megnyerve az első lett.

Szerbia 3 ponttal a második.

Harmadik Portugália 2 ponttal.

Negyedik Izrael 2 ponttal.

B csoport:

Dánia minden meccsét megnyerve első lett.

Második 3 ponttal Franciaország.

Harmadik 2 ponttal Norvégia.

Negyedik 1 ponttal Románia.

C csoport:

Németország minden meccsét megnyerve első lett.

Második 2 ponttal Spanyolország.

Harmadik 2 ponttal Magyarország.

Negyedik 2 ponttal Oroszország.

D csoport:

Izland minden meccsét megnyerve első lett.

Második Svédország 4 ponttal.

Harmadik Szlovénia 2 ponttal.

Negyedik Lengyelország 0 ponttal.

A legtöbb gólt a csoportokban a házigazda Horvátország szerezte, szám szerint 94-et. A legkevesebb gólt /60/ Németország kapta. A legtöbb gólt /98/ Lengyelország kapta, a legkevesebbet /61/ Oroszország lőtte.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook