2018. október 20. - Vendel

Nincs meglepetés a legjobbak között

2017. december 19. Szerző: Rózsa Misi
Nagyon erős mezőnye van a magyar amatőr ökölvívásnak. Sok jó bokszoló akad a férfiak és nők között is, és nem túl könnyű minden esetben megfelelő sorrendet felállítani közöttük.

 

Miközben nem lehet vitás, hogy amíg a férfiaknál a Harcsa Zolika, addig a nőknél Kondákor Emília igen rendesen kiemelkedik a mezőnyből. Jelenleg ők a két igazi nagy húzónév a hazai amatőr ökölvívásban, ezért az lett volna az igazi meglepetés, ha nem őket választják meg az év legjobbjainak.

Harcsa Zolika 75 kg-ban szerepel. Idén megszerezte 5. Magyar Bajnoki címét, ráadásul a döntőben olyan KO-val érte ezt el, amit ritkán látni ilyen komoly szinten már. Pedig nem volt sétagalopp az sem, ahogy idáig eljutott, ennek ellenére ez nem látszott teljesítményén, könnyedén és ellenállhatatlanul bokszolt. Ebben az évben az Európa bajnokságról is sikerült érmet szereznie, ami ott kifejezetten nagy eredménynek számított. Rióban pontszerző 5. helyen végzett az olimpián, ami számára nagy csalódás volt, de ő az a magyar ökölvívó jelenleg, akitől leginkább várhatjuk, hogy Tokióban majd érmet tudjon szerezni magának és az országnak. A Vasas versenyzője, akit komoly sérülések is akadályoztak még az év elején is, ennek ellenére érte el később azokat a bravúros sikereket, amiért jogosan szolgált rá az év legjobb férfi ökölvívója címre. Szerény, jó fej srác, aki a sikert és a kudarcot is képes megfelelően a helyén kezelni. Reméljük teljesen egészségesen a 2018-as éve még az ideinél is sikeresebb lehet majd.

Kondákor Emília 51 kg-ban küzd a sikerekért. A Nagykanizsai ökölvívó klub versenyzője. Az idei női Ökölvívó Ifjúsági Európa bajnokságon bronzérmet szerzett. Nagy szó, hogy első ifi nemzetközi kiemelt versenyén már érmet is tudott szerezni, abban a rendkívül erős mezőnyben, akik összejöttek a tornára. Van már rutinja éremszerzésben, hiszen amikor junior volt, akkor is el tudott hozni bronzérmet az EB-ről. Ez az a kislány, aki képes folyamatos fejlődést mutatni és jelenleg a nők mezőnyében, ő az, akiben a legtöbb lehetőség látszik arra, hogy hamarosan nagyon komoly eredményeket érhessen el. Ha a tehetsége mellé megjön számára a megfelelő rutin, akkor nagyon sok nagy siker vár rá, mindnyájunk nagy örömére.

Harcsa Zolikára és Kondákor Emíliára nagyon büszke lehet a teljes magyar ökölvívó közösség és minden szurkoló is. Csillagok ők, akik most azt az elismerést kapták meg a díjjal, amire nagyon kemény és szorgalmas munkával egyértelműen rászolgáltak. Gratulálunk nekik hozzá.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook