2019. február 19. - Zsuzsanna

Női foci: kék-fehér bajnokok

2018. június 2. Szerző: Rózsa Misi
Az MTK női labdarúgó csapata is a bajnoki cím megszerzéséért szállt harcba a Ferencváros csapatával szemben.

 

A nőknél a bajnoki döntő, két nyert mérkőzésig tart. Az első mérkőzést a Ferencváros pályáján játszották le, ahol az MTK bravúrral, idegenben 3-1-re verte a Fradit. A második mérkőzést hazai pályán játszhatták, ahol a játékvezető súlyos hibák sokaságát követte el és végül egy jogos 11-essel a Ferencváros nyerni tudott 1-0-ra. Így a bajnoki címért való versenyben 1-1 lett a két csapat között az állás és az utolsó mérkőzés dönthette el, hogy ki nyeri a bajnokságot.

Ezt a harmadik mérkőzést ismét a zöld-fehérek pályáján játszották le. A Fradi ezzel nagy előnyhöz jutott alapvetően, hiszen a saját pálya előnye, mindig a hazai csapatot segíti. A mérkőzés első félideje némi ferencvárosi fölény mellett, de kiegyenlített küzdelmet hozott, leginkább a középpályán gyűrték egymást a csapatok. Az MTK-n látszott, hogy nehezen viseli, hogy több fontos játékosát nélkülözni kénytelen. Szőcs Réka kiemelkedett a mezőnyből, nagyon sok esetben az ő bravúrjainak köszönhette az MTK, hogy versenyben maradhat.

A második félidő 53. percében a Ferencváros játékosa kihasználta az MTK védekezési hibáinak egyikét és gólt tudtak szerezni. De az MTK nem adta fel, sőt a bekapott gól, csak feltüzelte inkább a csapatot és egyre inkább kezdték átvenni a játék irányítását. Lehetett érezni, hogy a játékukban benne van az egyenlítés lehetősége. Erre a bekapott gól után két percet kellett csak várniuk, amikor szögletből egy nagyon szép fejesgóllal az MTK kiegyenlített, a gólszerző Tóth Barbara volt. A Fradit megfogta a gyors válasz, az ellenfél szárnyakat kapott tőle. A 65. percben a Ferencváros kapusa nagy bravúrral védeni tudott, de utána az ismétlést követő kavarodásnál, Tóth Barbara második góljával megfordította a találkozót.  Ez volt az igazi hideg zuhany a hazai csapat számára. Teljesen elbizonytalanodtak, szinte a történelem ismételte önmagát, mert ugyanaz történt velük, mint az első mérkőzésen. Az MTK előtt még bőven adódtak helyzetek, amelyeket már nem tudtak kihasználni, de mindegy is volt, hiszen a égeredmény nem változott, az MTK 2-1-re megnyerte a mérkőzést idegenben, és ezzel megvédte bajnoki címét és ezzel nyolcadik alkalommal állhatnak a bajnoki dobogó legmagasabb fokán a lányok. Bravúr volt ez, újabb siker a javából. Le a kalappal a lányok előtt és a csapat szakmai vezetői előtt.

A Ferencváros a második legjobb női csapata az országnak, teljesen megérdemelten kerülhetett az ezüstérem az ő nyakukba. Izgalmasan alakult a bajnoki döntő és nagyon reméljük, hogy a Bajnokok Ligájának küzdelmeiben is lesz okunk ünnepelni a lányainkat. Ezzel a női labdarúgás 2017-2018-as szezonja véget ért.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook