2019. január 16. - Gusztáv

Női kézilabda BL

2018. március 4. Szerző: Rózsa Misi
A férfiak kézilabda BL küzdelmeiből már csak egy kör van hátra a csoportkörök időszakából. A nőknél még két körben izgulhatunk a két magyar szereplőért a Győri ETO-ért és a Ferencvárosért.

 

A Győri ETO az 1. csoportban szerepel, míg a Ferencváros a 2. csoport tagja. A Győr 8 lejátszott mérkőzése után, ha csak egy pontocskával is, de a csoport élén található. A Ferencváros 8 kör után a csoportja harmadik helyét foglalja el, négy ponttal elmaradva a csoportelső mögött. Tehát matematikailag, még a Ferencváros is nyerheti a csoportját, ami az azonnali negyeddöntőbe jutást garantálná számára.

Az 1. csoport tagjai:

Győri ETO 12 ponttal
CSM Bukarest 11 ponttal
Rosztov 11 ponttal
NFH Nyk 5 ponttal
Ljubljana 5 ponttal
Midtjyland 4 ponttal

A Győri ETO az utolsó előtti mérkőzését idegenben fogja lejátszani a NFH Nyk ellen. Az utolsó mérkőzését majd március 10.-én játssza, itthon a Ljubljana lesz az ellenfele. Két egyértelműen verhető ellenfél, akiket ha legyőz, akkor könnyen megtartja csoportelsőségét és bent van a negyeddöntő mezőnyében. Előnye lehet még az is, hogy a két közvetlen üldözője az utolsó mérkőzését egymás ellen fogja lejátszani.

A 2. csoport tagjai:

Vardar SCBT 14 ponttal
Metz 12 ponttal
Ferencváros TC 10 ponttal
Buducnost 6 ponttal
Thuringer 4 ponttal
Bietigheim 2 ponttal

A Ferencváros az utolsó előtti találkozóját otthon játszhatja le a Metz ellen. Győzelme esetén át is veheti a második helyet. Az utolsó mérkőzését idegenben kell majd március 11.-én lejátszania, de a csoport leggyengébb tagja a Bietigheim ellen. Matematikailag ugyan még nyerheti a csoportot a Fradi, de a gyakorlatban erre aligha lesz itt már lehetősége, több mint valószínűnek mondható, hogy a Vardar nem engedi ki a kezéből a meglévő előnyét.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook