2018. december 15. - Valér

Női sílövészet

2018. február 13. Szerző: Rózsa Misi
A nőknek rövidebb távon kell egymással versenyezniük a sílövészet üldözéses versenyében. Számukra „csak” 10 kilométer ennek a versenynek a távja. Először egy sprintverseny dönt itt is arról, hogy milyen sorrendben és hány másodperccel egymás után indulhatnak.

 

Borzalmas időjárás fogadta a versenyzőket, mert nem csak egymással és a nehéz pályával, de a mínusz 10 fokos hideggel is keményen meg kellett küzdeniük. A német Laura Dahlmeier nyerte meg a sprintet, így neki volt lehetősége elsőnek elindulni a 10 kilométernek. Tegyük ehhez még hozzá azt is, hogy a többiekkel szemben 24 másodperc előnnyel tehette ezt, ami jelentős segítség volt számára.

A német lány a lövészetnél sem tudott hibázni. Viszont nem hibázott az őt leginkább veszélyeztető szlovák Anastasiya Kuzmin sem, viszont szélsebesen jött rá a németre és viszonylag hamar 17 másodpercesre csökkentette a kettejük között lévő különbséget.

A második lövészet után úgy festett a német lány bajban lehet, mert a szlovák nagyon erősnek látszott és már csak 9 másodperc volt kettejük között, ami abszolút nem ledolgozhatatlan hátrány. Viszont úgy fest, hogy a közel került győzelmi esély, nagy terhet rakott a szlovák lány vállára, aki az álló lövészetnél rá nem jellemző módon nagyon sokat hibázott, ezzel el is szálltak győzelmi esélyei. Miközben a német lány fegyelmezetten és sikeresen vette az álló lövészet kihívását is.

Ez elégnek is bizonyult számára ahhoz, hogy kényelmesen szinte besétálva a célba nyerje meg az aranyérmet, a szlovák lány a hibái ellenére a második helyét meg tudta őrizni. Mögöttük harmadiknak a francia Ahais Bescond ért célba, aki eset

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook