2018. július 19. - Elília

A női VB a döntőhöz ért

2017. július 27. Szerző: Rózsa Misi
Lejátszották a női vízliabda világbajnokság elődöntőit. Itt már nem történt meglepetés. Az USA 14-9-re könnyedén lépett át az oroszokon és ahogy várható volt már az elején is, ezzel beverekedte magát a döntőbe. És ezzel papíron tulajdonképpen meg is nyerték a világbajnokságot, hiszen a spanyolok lényegesen gyengébb erőt képviselnek náluk.

 

Az se számít meglepetésnek, hogy a spanyolok velünk ellentétben viszonylag könnyen 12-10 arányban legyőzték Kanada válogatottját, amivel kiverekedték maguknak a jogot ahhoz, hogy ők játszhassák a döntőt az USA ellen.

A bronzmérkőzést így Oroszország fogja lejátszani Kanada ellen.

Az 5.-8. helyért való küzdelemben a magyar lányok végre újra tudásuknak megfelelően játszottak és nagy harcban, 10-9-re legyőzték Görögország legjobbjait.

A másik mérkőzésen Olaszország egy rendkívül szoros összecsapáson 18-17-re nyerni tudott Ausztrália ellen, így ők lesznek az 5. helyért vívott küzdelemben a magyarok ellenfelei az utolsó mérkőzésen, míg a 7. helyért Görögország csatázhat majd Ausztráliával.

A 9-12. helyért vívott küzdelmekben Franciaország 9-7 arányban verte meg Új-Zélandot. A másik mérkőzésen Hollandia könnyedén, 14-7-re győzte le Kínát.

Így a 9. helyért majd Hollandia játszik mérkőzést Franciaország ellen, míg a 11. hely megszerzése az Új-Zéland-Kína találkozón fog eldőlni.

Ahogy szinte biztosra vehető, hogy az USA megnyeri majd a világbajnokságot most már, úgy az is szinte biztosnak mondható, hogy a magyar lányok elérik az 5. helyet. És akár 5. akár csak a 6. hely jön össze számukra, nagy csalódás lesz ez a végeredmény magyar szempontból. Kanada ellen, ha fejben nem omlik össze a csapatunk, simán a tudásuk alapján ez a csapat ott lehetett volna a döntőben és hazai pályán, még a világ legjobb csapata az amerikai ellen is lehetett volna reális esély arra, hogy mi álljunk a dobogó legmagasabb fokán. De hogy érem sem lesz ebből a történetből, az nagyon szomorú és erről, vagyis ennek okairól még nagyon sokat kell majd később a szakembereknek beszélniük. Ami Kanada ellen történt velünk az is jól mutatja, hogy a modern sportban a pszichológiának a jó pszichológusnak kiemelkedő szerepe van és ha a legjobb pszichológus is áll a csapat mellett, de hibázik vagy nem veszik elég komolyan, annak bizony ilyen drámai következményei lehetnek, mint ami megtörtént a lányok esetében.

Természetesen a csalódottság ellenére is nagyon szeretjük ezeket a lányokat, nagyon szorítunk a csapatnak, kitartunk mellette, és azért a világ 5. vagy 6. legjobb csapatának lenni sem szégyellnivaló, csak hát ebben több volt, ez a csapat jobb ennél. És ezen nehéz túl lépni.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook