2019. február 19. - Zsuzsanna

Nyitómeccs és hangulat

2018. június 15. Szerző: Szele Tamás
Kérem, hogy rögtön a végén kezdjem: baj nem volt, ami tiszteletre méltó. Ugyebár, a labdarúgó világbajnokság nyitómeccséről beszélünk, amit Oroszország vívott Szaúd-Arábiával, meg is nyert 5-0-ra (ha valaki tegnap dél óta más bolygón tartózkodna és nem tudná), nyolcvanezer néző előtt, a moszkvai Luzsnyiki stadionban, sosem látott biztonsági intézkedések közepette.

 

Volt, amilyen volt – de simán ment.

Ami azért hír egyáltalán, mert a helyszínre kiküldött tudósítók bizony tartottak néminemű atrocitásoktól, úgy a közönség, mint a hatóságok részéről. Ha végiglapozzuk a magyar- és világsajtót, láthatjuk, sokan sejtettek rosszat, szerencsére ok nélkül. Nem volt verekedés, nem volt rendbontás, igaz: ital sem volt. Hivatalos szervek és önkéntesek viszont mindenhol voltak, a jelenlévők szerint még lovasrendőrök is akadtak. Meglepő, de a Vörös tér egy részét is szurkolói zónává alakították, ahol kivetítőn lehet nézni a mérkőzéseket – a dél-amerikai szurkolóknak köszönhetően ott valódi fiesta alakult ki, de nem szabadult el annyira a hangulat, hogy bárkinek közbe kelljen lépni. Egyelőre tehát minden jól megy, csak maradjon is így.

De hogyan látja a tegnapi győzelmet Sztanyiszlav Csercseszov, az orosz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, hogyan látja csapata és hogyan a szaúdiak vezetője?

A moszkvai Luzsnyiki Stadionban rendezett összecsapás utáni sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy bár nagy különbséggel nyertek és három pontot szereztek, de ettől még nem változott sok minden, ez egy torna, melyen a további mérkőzéseken is jól kell játszani.
„Holnap megnézzük majd az egyiptomiakat, akikkel legközelebb játszunk, és igyekszünk jól felkészülni ellenük. Akár játszik Mohamed Szalah, akár nem, ez egy tiszteletet parancsolóan erős együttes” - utalt az észak-afrikaiak sérülésből lábadozó legjobbjára.
A csütörtöki mérkőzést illetően úgy fogalmazott, szerinte sikerült bizonyítani, hogy jó úton járnak.
A duplázó Gyenyisz Cserisev, aki a 24. percben a megsérült Alan Dzagojev helyére csereként állt be, azt mondta, mindig tiszteletben tartja az edző döntését.
„Ha egy percre tesz be, akkor abban az egy percben kell százszázalékosan játszani. Természetesen nagyon boldog vagyok, elsősorban amiatt, hogy a csapatomnak és a családomnak örömet okoztam” - nyilatkozott, majd hozzátette: ugyanígy kell tovább menniük és ő maga is szeretne a későbbiekben is ezen a szinten játszani.
Juan Antonio Pizzi, a szaúdiak argentin szövetségi kapitánya elsősorban abban látta a súlyos vereség okát, hogy játékosai nem azt csinálták, amit terveztek.
„Nem láttam sok meglepetést az orosz válogatott játékában, de mégsem tudtunk ehhez alkalmazkodni. Ennél sokkal jobban is tudunk futballozni” - szögezte le.
Az oroszok kedden Egyiptommal, a szaúdiak szerdán Uruguayjal játszanak a második fordulóban.

Hát, meglátjuk – annyit megígérhetünk, hogy nézni fogjuk.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook