2018. május 23. - Dezső

Ökölvívó EB Harkovban 1.

2017. június 17. Szerző: Rózsa Misi
A magyar ökölvívó válogatott minden probléma nélkül érkezett meg Ukrajnába, Harkov városába. Meg vannak a párosítások az első körre, érdekes kérdés, hogy szerencsénk van e vele vagy nincsen.

 

Harcsa Zolika, erőnyerő, így ő mérkőzés nélkül tovább lépett, legelőször majd 20.-án, kedden kell ringbe lépnie. A török-izraeli pár győztese lesz majd akkor az ellenfele. 

A magyarok közül először Kovács Ricsinek kellett ringbe lépnie 64 kg-ban. Ellenfele a finn Rasmus Bergman volt. Kovács újonc az Európa Bajnokságon. Ez amikor a ringbe lépett meg is látszott rajta, kicsit zavarban volt, és nem igazán mutatta azt amiért válogatott lett belőle. A menet végére már szorongása felengedett és egyre jobb formát mutatott. A második menetben végig hajtotta ellenfelét, itt párszor olyan érzése lehetett az embernek, hogy akár az is megtörténhet, hogy nem megy végig a küzdelem, de a finn talpon tudott maradni. A harmadik menet elejét a vesztésre álló finn nagyon meghúzta, szoros is volt, de a menet második felét megint sikerül Kovácsnak uralnia és ennek köszönhetően egyhangú pontozással nyerte az első mérkőzését. 

A következő ellenfél már nagyobb falat lesz, mert a belorusz Makszim Viklauch nagyon jó versenyző, erős harcos, az utóbbi két évben nem véletlenül lett hazája legjobbja a súlycsoportjában. A Bocskain is itt volt, ott bronzéremig tudta verekedni magát. 

A mai napon a következő versenyzőink lépnek ringbe:

52 kg-ban Szaka István az olasz Manuel Fabrizio Cappai ellen kezd. 

56 kg-ban Csóka Nándi ellenfele az angol Peter McGrail lesz. 

69 kg-ban Vadász András a moldáv Vasili Belous ellen indulhat el. 

91 kg-ban Hámori Ádám a német Nicolas Weizmannon keresztül léphet előre. 

Vasárnap Kovács Pál 81 kg-ban a görög Polynekis Kalamaras ellen lép kötelek közé. 

Hétfőn is lesz kiért szurkolnunk, hiszen akkor fog Virbán Gábor ringbe szállni Muhammet Unlu török versenyző ellen. Vele fognak zárulni a magyarok mérkőzései az első körben. 

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook