2018. június 23. - Zoltán

Ökölvívó EB Harkovban 3.

2017. június 19. Szerző: Rózsa Misi
Vasárnap egyetlen magyar versenyzőért izgulhattunk az ukrajnai EB-n. 81 kg-ban Kovács Pál lépett szorítóba a görög Polynekis Kalamaras ellen.

 

Tudtuk előre, hogy nem a magyar fiúnak áll itt a zászló. Tudtuk, hogy 75 kg-ból fellépni 81 kg-ban nagyon nagy feladat lesz számára. Igaz, hogy a görög is EB újonc, de neki nagyobb rutinja van már ebben a súlycsoportban. De nagyon reméltük a mérkőzés előtt, hogy Kovács képes lehet bravúrra, a szíve megoldja a feladatot. Sajnos nem így történt. Mindkét versenyző nagyon sok pontatlan ütést mutatott be a mérkőzés során, csapkodás és kapkodás volt jellemző erre a találkozóra, de a görög több tiszta találatot tudott elérni. Kovács Pali a végére az erejével is nagyon elkészült, a görög lényegesen jobban bírta fizikálisan és mentálisan is a párharcot. Sajnos itt nem mondhatunk mást, mint hogy Pali megérdemelten kapott ki egyhangú pontozással. 

Hétfőn most két magyar lép szorítóba és küzdhet a győzelemért. 

49 kg-ban Virbán Gábor ellenfele a 22 éves török Muhamett Unlu lesz. Virbánnak illene megoldani ezt a feladatot, hiszen a török csapat egyik leggyengébb láncszemével kell megvívnia ezúttal. Unluról tudni kell azt is, hogy hosszú sérülés után tér vissza versenyezni. A tét nagyon nagy, reméljük, ez nem nyomasztja majd Gábort, mert ha itt nyerni tud, azzal már ott van a legjobb 8 között, ami VB kvalifikációt jelenthet számára. 

Szintén hétfőn lép kötelek közé ismét Kovács Ricsi. Ő a belorusz Makszim Viszlou ellen fog megküzdeni a legjobb nyolc közé jutásért, ami ugye esetében is ha sikerül győznie azt jelenti, hogy meg van a VB kvalifikáció. A fehérorosz srác nem lesz könnyű falat Kovácsnak, hiszen jelentős nemzetközi rutinja van, 8 évvel idősebb Ricsinél és jelentősnek mondható nemzetközi sikerek vannak már a háta mögött. De Kovács nagy küzdő és ha megismétli azt a formáját, amivel bemutatkozott itt az EB-n és egy picit még rá is tud pakolni, akkor megoldhatja a feladatot. 

Vajon hogyan kell értékelni az eddigi szereplésünket? A pohár félig tele van, vagy a pohár félig már üres? Hiszen ha innen nézem, akkor a versenyzőink fele már túl van sikeresen az első körön. De ha úgy nézzük, akkor a csapatunk fele az első körben sajnos elvérzett. Azt hiszem, hogy most még korai lenne ítélkezni. Meglátjuk, hogy a végén milyen messzire sikerül a küzdelemben maradtaknak eljutni, és csak az alapján lehet majd reálisan értékelni a csapat teljesítményét. Hiszen már most is láthattuk, hogy voltak, akik győzelmükkel azt hozták, amit várni lehetett, voltak, akik kiugró bravúrt értek el a győzelemmel. Voltak olyan vesztesek, akik a vereség ellenére is emelt fővel jöhetnek majd haza és voltak olyan vereségek is, amik jelentős csalódásnak mondhatóak.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook