2018. június 21. - Alajos, Leila

Ökölvívó EB Harkovban

2017. június 20. Szerző: Rózsa Misi
Felnőtt férfi ökölvívóink megint vegyes napot zártak Harkovban az Európa bajnokságon. Nem minden sikerült úgy, ahogy szerettük volna.

 

49 kg-ban Virbán Gábor ellenfele a török Muhammet Unlu volt. Azt tudjuk, hiszen régen is így volt, hogy a törökiskola bunyója nem nagyon szokott feküdni a magyaroknak. Hiába jött vissza Unlu hosszú sérülésből, lényegesen jobb formában volt, mint azt előzetesen várni lehetett. Virbán Gábor ennek ellenére nagyon szoros mérkőzést tudott vele bokszolni, és ha egy kicsi szerencse is mellé állt volna, akkor akár a győzelem is meg lehetett volna. De egy szerencsétlen fejelés, ami után a magyar srác intést kapott, tulajdonképpen eldöntött mindent a török javára. A bírók egyhangú pontozással őt juttatták tovább, a magyar fiúnak véget ért ezzel az EB. Mindenképpen ki kell emelni itt azt is, hogy Virbán nagyon tehetséges bunyós, de élete első EB-jén vett most részt. Ha rutinosabb lesz, akkor majd meg fogja tudni oldani ezeket a feladatokat. A hozzáállása a mérkőzéshez rendben volt, ügyesen is igyekezett küzdeni, ha meg lesz a rutin is mellé, komoly reményei lehetnek a jövővel kapcsolatban. 

64 kg-ban Kovács Ricsi következő ellenfele a belorusz Makszim Viszlouh volt. A belorusz srácnak jelentős rutinja van már nemzetközi szereplésben. Ezt akarta kihasználni az EB újonc Ricsivel szemben. Az első menetben lerohanta és azt várta, hogy ettől megretten majd a magyar srác és összeomlik, de minimum kapkodni kezd és hibázik. Kovács nem ült fel a provokációnak, rendkívül fegyelmezett tudott maradni és nagyon pontos ütésekkel válaszolt. A második menetben a kemény fogadás okán a belorusz rohamainak ereje csökkent és egyre jobban belelendült Ricsi is, egyre többször ő volt a kezdeményező. A tiszta találatok sokasága, elérte azt is, hogy az ellenfél teljesen szétesett. A harmadik menetben is taktikusan bunyózott Ricsi, és bizony kiváló szereplésével elérte, hogy a bírók egyhangúan őt lássák a legjobbnak. Ezzel a szép győzelemmel meg is lett a magyar csapat első begyűjtött VB kvótája. Amit láttunk Kovácstól, az alapján bőven van okunk remélni, hogy még sokáig tarthat itt a menetelése. 

Kedden újra magyarokért lehet majd szurkolni. 75 kg-ban most lép majd első alkalommal kötelek közé az egyik legjobb húzónevünk: Harcsa Zolika. Ellenfele a török Birol Aygun lesz itt most. Nem ismeretlen számára a török ellenfél, hiszen már kétszer találkoztak egymással és mindkét alkalommal Zolika nyerni tudott ellene, reméljük itt is így lesz ez. 

91 kg-ban Hámori Ádám is ismerőssel találkozik a ringben, hiszen már bunyózott a szlovák Erik Tlkanec ellen a 2015-ös bakui Európa Játékokon és ott le tudta győzni soros ellenfelét. 

Mindkét magyar srácnak a legjobb nyolc közé jutás a tét és ha ez meg lesz, akkor meg lesznek az újabb VB kvalifikációk is. 

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook