2018. június 25. - Vilmos

Ökölvívó EB Harkovban

2017. június 21. Szerző: Rózsa Misi
Végre újra egy 100%-os napot sikerült pozitív értelemben varázsolniuk a magyar fiúknak az ukrajnai Európa bajnokságon. Nagyon megérdemelte már a csapat és mi szurkolók is az ilyen szép napot.

 

Harcsa Zolika 75 kg-ban, már éhes volt a harcra, ez nagyon meg is látszott rajta a török Birol Aygünk ellen, hiszen az első menetben, mint egy kiéheztetett oroszlán esett neki ellenfelének, akinek nem maradt más a tarsolyában vele szemben, mint az elkeseredett, reménytelen védekezés. A második menetre már jóval higgadtabb ökölvívással állt elő Zolika és ezt a menetet, valamint a harmadikat is hatalmas fölényben, látványos kombinációk sorozatát bemutatva tudta hozni és megérdemelten nyerte meg ismét az összecsapásukat. 

Hámori Ádámunk 91 kg-ban nagyon kemény ellenfelet kapott a szlovák Erik Tlkanec személyében. Tudtuk előre persze, hogy ez nehéz küzdelem lesz, de nagyon bíztunk abban, hogy Hámori, ha fegyelmezetten és a taktikát pontról-pontra betartva, önmagából 120%-ot kiadva küzd, akkor megoldhatja. Az első menetet a szlovák viszonylag simán tudta hozni ellene. Sokan gondolhatták azután, hogy itt baj lesz. De Hámorinak hatalmas szíve van és a második menetben hatalmas harcban egyenlíteni tudott és a végét is ő bírta ezúttal is jobban és a harmadik menet szoros megnyerésével, meg is szerezte az újabb győzelmét. Le a kalappal előtte. 

Ezzel ott tartunk, hogy Harcsa és Hámori is bent vannak a legjobb nyolcban, vagyis Kovács Ricsit követve, ők is kiverekedték ezzel maguknak és a magyar csapatnak az újabb két VB kvótát. 

Harcsa és Hámori is szerdán újra ringbe fognak lépni. Egyik fiúnak sem lesz itt könnyű dolga. Harcsa Zolika ellenfele a szlovák Andrej Csemez lesz. Csemez nagyon jó versenyző, de most váltott súlycsoportot, nincs is akkora rutinja még, mint Zolikának, így joggal bízhatunk az újabb magyar győzelemben, ami ha meg van, akkor meg lesz azzal a magyar csapat első érme is biztosan. 

Hámori sokkal nehezebb halat fogott ki a hálójába. Ellenfele az orosz Jevgenyij Tyisenko lesz. Az orosz fiút már két éve nem győzte le senki. Sorozatban sikerült 23 győzelmet elérnie, ami tiszteletreméltó eredmény. Rióban megnyerte az Olimpiát. Ráadásul ő a VB és EB cím védője is. Nagyon fel kell Ádámnak kötnie a gatyát ahhoz, hogy itt sikert érhessen el, de bízzunk benne, hogy képes lesz a hatalmas bravúrra. 

Kovács Ricsi is újra ringbe lép és az örmény Hovhannes Bacskov ellen fog megküzdeni a legjobb négy közé jutásért, ami már biztos érmet jelentene. Az eddig mutatott formája alapján, Kovács ezt az összecsapást is hozhatja és jó esélye van a szép sikerre. 

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook