2019. január 16. - Gusztáv

Ökölvívó U22-es EB

2018. március 26. Szerző: Rózsa Misi
Izgatottan vártuk már az idei első jelentősebb kontinens viadalt. Ezúttal Romániában kerül a verseny megrendezésre és bár nem utaztunk rá gyenge kerettel, sajnos azt lehet látni a nevezettek névsorát vizslatva, hogy bizony Európa élcsapatai is gyakorlatilag a legjobb összeállításukban állnak rajthoz.

 

Nagyon-nagyon meg kell majd küzdeni a sikeres szereplés érdekében. A szakvezetés igyekszik elővenni – nagyon helyesen- a kincstári optimizmust, miközben a mezőny ismeretében világos, hogy az éremszerzéshez itt magyaroknak extra bravúrok sorozatára lesz szükség. Természetesen hiszünk lányainkban és fiainkban mi is, nagyon szurkolunk nekik, de reálisan állunk a várható eredményekhez. Mert pozitívan csalódni, sokkal kellemesebb dolog lesz majd a végén.

Március 25.-én vette hivatalosan kezdetét a torna. Természetesen ekkor még a selejtezők lesznek műsoron. Március 31.-én mérkőznek meg a versenyzők az elődöntőben és a húsvéti nyuszi, vasárnapján kerülnek majd megrendezésre a döntők és mi nagyon vágyunk arra, hogy végig legyenek magyarok, akikért szurkolhatunk Zsilvásárhely városában. Román nevén: Targu Jiu.

Az első napon két magyar versenyző léphetett szorítóba. Az egyik sajnos veszített, a másik nyert, ennek ellenére kettős vereséggel indult számunkra a torna.

60 kg-ban Mezővári Kinga mindent megpróbált görög ellenfelével szemben, nagyon látványosat küzdött ellene, de sajnos a görög lánynak sikerült jobb napot kifognia, és ezúttal Kingának nem jött össze sajnos a győzelem, tehát búcsúzni kényszerült a folytatástól.

69 kg-ban Kozák László következhetett. Rendkívül okosan bokszolt olasz ellenfele ellen. Rendkívül stabil volt a védelme és abból indított ügyes és hatékony támadásokat. Aki látta a mérkőzését, az végig láthatta azt is, ahogy Kozák módszeresen őrli fel az olaszt, határozottan jobb volt nála és lényegesen több tiszta találatot is vitt be neki, ráadásul kezdeményezésben sem maradt el attól. Úgy festett, hogy ez egy sima győzelem lesz neki a végén. De mindenkit meglepő módon, a fene tudja, hogy mit nézve, vagy miből hozva döntést, de a bíró végén nagy csalódásra, az olasz fiú kezét emelte a magasba, amin még az is meglepődni látszott. Akik nem látták ezt az összecsapást, azoknak ezt nagyon érdemes lenne visszanézni. Mondjuk a bíróknak is, hogy utána legalább picit szégyelljék el magukat.

A második napon több magyar versenyzőért is szoríthatunk. Ringbe fognak lépni:

64 kg-ban Kovács Richárd

56 kg-ban Csóka Nándor

52 kg-ban Szaka István

+91 kg-ban Berki Károly

A mérkőzéseket stream felvétel alapján élőben lehet majd követni, itt érhetik el majd, hogy pontosan hol:

https://www.facebook.com/EuropeanBoxingConfederation/

Gyerünk fiúk, fegyelmezetten, taktikusan és nagyon keményen előre a siker felé! Hajrá magyarok!

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook