2019. június 16. - Jusztin

Az Olimpia éjszakája

2017. június 24. Szerző: Rózsa Misi
A rendezvény-sorozatot, ahol a Gilda Max igen aktív résztvevő volt és mi általuk, meghívottak voltunk, igen jónak ígérkezett. Következzen hát a „jól szórakozásunk“ története.

 

A Gilda Max arra is hajlandó volt, hogy elintézze számunkra, hogy kényelmesen elhelyezkedhessünk a VIP sátorban, ahol ingyen kaja, ingyen pia és esetleg nők is várnak minket. Sajnos az utóbbi nem szerepelt a kínálatban. Viszont arra is lehetőséget kaptam, hogy sportoló barátaim közül is meghívhassak két főt, no és bónusznak a fiam is velem tarthatott. Ki az a hülye, aki ne vállalta volna el a tudósítást?

Mert persze hogyan is hagyhatnék ki egy olyan rendezvényt, ami hatalmas utcabálhoz hasonlít, de a sport a témája. 15 sportágat próbálhattak ki az emberek, miközben igyekeztek megdönteni a legtöbben, legtöbb ideig tollasozás Guinness rekordját is.  Abban egészen biztos voltam, hogy a legtöbb sportágat nem fogom kipróbálni. Hiszen nagyon meleg volt, mozgás nélkül is csak arra vágyott az ember, hogy öntse magába a hideg folyadékot és keressen olyan helyet, ahol enyhe szellő lengedez. Pedig a szervezők nagyon okosan, este 21 órára rakták a kezdés időpontját, amikor a kánikula már nem is tombolt olyan veszettül, mint napközben. 

Lehetett itt futni és kerékpározni is. Ráadásul, akik itt teljesítették a futást és a kerékpározást, az beleszámított nekik az olimpiai ötpróba pontokba. Lehetett kajakozni a Városligeti tóban és hatalmas sátorban asztaliteniszezni a Felvonulási téren. Ki lehetett próbálni világító pólóban, világító labdával a korballt is, be lehetett szállni a tollas rekord kísérletébe. Mellette Zumbázhatott, aki akart a Hősök terén vagy tolhatta a pingpongasztal tengót, és persze kitartóan ment a fitnesz a Gilda Max sátrában. Volt lehetőség küzdősportok kipróbálására, füvön jógázásra, miközben sárkányhajó vitte a lángot a Dunán. 

A leglátványosabb, legjobb események a Gilda Max sátrában következtek be. A zene itt nagyon hangos volt, beszélgetni nem igen lehetett és mivel nem lehetett, akik ott ragadtak, azok inkább tényleg elkezdtek tornázni, méghozzá fitnesz bajnokok irányításával. Majdnem mind. Mert mi sokáig ott álltunk a sátor mellett, mert vártuk Gedó Gyuri barátom érkezését, de attól, hogy ott álltunk, még nem fordult meg a fejünkben, hogy tornázni kezdjünk. Illetve az enyémben megfordult, hogy a többiek tornázzanak, de azok csúnyán néztek rám, ezért inkább esetükben sem erőltettem tovább a dolgot (itt tegyük hozzá, hogy fejben nagyon erősen sportolok, ezért sem tartózkodom a sportos témáktól - mert a szerelem, ettől még szerelem). Viszont örömmel néztük, ahogy nagyon sok lány lelkesen tornázik és el kell mondanom önöknek, hogy a torna nagyon jó hatással van a női popsikra, a szép női popsik látványa meg a csúnya szexista férfiakra. Velünk volt ekkor már Sas Sanyika barátom a paralimpikon is, aki Rióban pontszerző helyen tudott végezni. Na ha ő megérkezik, akkor ott a jó hangulat, jó kedély nem marad távol. Nagyon szeretem őt, annak ellenére is, hogy szegénykém fradista. De majd kinövi ezt még idővel szerintem. A Gedó, aki 72-ben nyerte meg az Olimpiát, kissé eltévedt, el kellett menni, megkeresni, hogy hol van pontosan, mert csak azt tudta, hogy már itt van, de hogy az „itt” az pontosan mit takar, sokáig rejtély volt, de büszkén jelenthetem elő tudtuk keríteni, így kis csapatunk, a főnökömmel és párjával, meg a fiammal már teljes volt. Nekik is nagyon tetszett a Gilda Max sátra és az abban zajló kiváló program. De ők sem álltak be fitneszezni, ami nagy hiba, mert nem lesznek egészségesek és fittek. De ha már nem mozgunk, akkor legalább tegyünk valami jót és hasznosat, ezért el is vonultunk a VIP sátorba enni, inni és beszélgetni. 

Mindenhol ember-ember hátán. De a szervezők igen ügyesen alakították ki az események helyszíneit és ezért hiába volt mindenhol rengeteg ember, a tömeg nem nyomta el az egyént, el lehetett férni és része lehetett kényelmesen az ember a nagy egésznek. Szendvicsek. Nagyon-nagyon finom szendvicsek és mindenféle italok fogadtak minket, igaz hiányoltam, hogy pacal nem volt itt sem. Pedig a pacal szerintem jó dolog és minden eseményt alaposan fel tud dobni a jelenlétével, ahogy a sok jelenlévő sportolói sokat dobott azon. 

Beszélgettünk, néztük közben a nagy színpadon zajló zumba show-t és kifejezetten jól éreztük magunkat. A Gilda Max készített egy videó interjút Sass Sanyival és Gedó Gyuri bácsival (hamarosan nálunk is látható lesz). Már hajnal volt, amikor elindultunk hazafelé, de a téren mindenhol emberek színes karneválja vonult és láthatóan mindenki remekül szórakozott, nekik eszük ágában sem volt még hazafelé venni az irányt.

Úton az otthonom felé a fiammal fogadalmat tettünk. Ebben az évben nézők voltunk, de jövő évben újra eljövünk és aktív résztvevői leszünk ennek a kiváló eseménynek, sok sportágat ki fogunk próbálni. Mert azért az az igazi ebben. 

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook