2018. október 20. - Vendel

Olimpia és biztonság

2017. december 28. Szerző: Szele Tamás
Kérem, gonosz világban élünk, egy téli olimpián a sport kéne legyen az első, nem az óvintézkedések, de hát sajnos adott a világpolitikai helyzet, az a mi kedvünkért nem fog megváltozni: a phjongcshangi téli olimpia bizony világverseny, és mint ilyen, a terrorizmus kiemelt célpontja. Gondoskodni kell a biztonságáról, ha tetszik, ha nem.

 

A hatóságok – az Insidethegames szerint – már meg is kezdték a széleskörű vizsgálatokat, melynek következtében tizenhét személyt deportáltak. No, de miféle tizenhetet!

A koreai bevándorlási hivatal azt közölte, a kiutasított személyek öt különböző országból, Közép- és Délkelet-Ázsiából valók. 

A szervezet szóvivője elmondta, azokat deportálták, akik valamelyik nemzetközi terroristaszervezet tagjai voltak, vagy legalább ötven ország körözési listáján szerepeltek. 

„Nem zárhatjuk ki annak a lehetőségét, hogy külföldi terroristák beléphetnek az országba, akár olimpiai turistaként vagy bérmunkásként valamelyik koreai céghez. Ébernek kell lennünk az olimpia előtt és az alatt is" – mondta a szóvivő.

Dél-Korea nagy erőkkel készül a február 9-én kezdődő téli olimpia biztosítására. Az olimpiai létesítményeket körülbelül ötezer fegyveres fogja őrizni a nap 24 órájában.

Hát, ez bizony nem hatósági túlkapás, hanem józan óvintézkedés: aki akkora gazember, hogy ötven államban is körözik, az bizony inkább ne rontsa ott a levegőt. Ötven államban körözési listára kerülni – nos erre talán még a Senki Alfonz se lenne  képes. Pedig őt annyi helyről utasították ki, hogy kizárólag szigorúan titokban tartózkodhat a Föld bolygón, és főleg éjszaka.

Akik meg tagjai a terrorszervezeteknek, azok amúgy is megváltották a jegyüket a Pokolba, jobb is tőlük megszabadulni minél előbb.

Csak üdvözölni lehet a dél-koreai hatóságok bölcs előrelátását: legyen is biztonságos az olimpia, amennyire csak lehet!

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook