2019. május 26. - Evelin, Fülöp

Olimpia helyett inkább EB?

2018. június 13. Szerző: Rózsa Misi
Irreális elképzelés volt valljuk meg, hogy Magyarország, egészen pontosan Budapest Olimpiát rendezzen. Ezt meg is akadályozta, hogy elindult a népszavazás kezdeményezés az elképzeléssel szemben, és amikor a kormány azt látta, hogy nagyon gyorsan összeszedték a kezdeményezők a szükséges mennyiséget a népszavazás kiírásához, inkább visszavonták a pályázatot.

 

Igaz Magyarország, Budapest nem alkalmas arra, hogy Olimpiát rendezzen jelen viszonyai között. Viszont ezzel szemben, nagyon sokmás sportág felnőtt és utánpótláskorú versenyzőinek képesek vagyunk magas színvonalú nemzetközi eseményt szervezni. Hatalmas siker volt például legutóbb a nálunk tartott FINA Úszó Vb is. Magyarország, Budapest fog otthont adni az Ifjúsági Ökölvívók Világbajnokságának is idén.

1978 óta tartanak az U21-es válogatottak számára labdarúgó Európa és világbajnokságokat. Ez az utánpótlás korú versenyzők utolsó versenye, hiszen akik itt pályára lépnek, azok közül többen már a felnőtt válogatott előszobájában vannak ezzel. Itt már olyan játékosokat láthat a nagyérdemű küzdeni, akik klubjaikban is már kezdenek meghatározó játékossá válni. Amíg általában az U18 alatti labdarúgó nemzetközi tornákat nem kíséri igazi kiemelt figyelem, addig az U21.-es viadalnak már majdnem olyan a népszerűsége, mint a felnőttek küzdelmeinek.

A Magyar Labdarúgó Szövetség, mert nagyot álmodni és úgy döntött, hogy meg szeretné pályázni a 2021-es U21-es Európa bajnokság rendezési jogát a fővárossal. Alapfeltétele a sikeres pályázatnak az, hogy a főváros közgyűlése támogatását adja a pályázathoz. Most nagyon úgy fest, hogy a kezdeményezés megkaphatja a támogatást, azzal a kitétellel, hogy a főváros ebben költségeket nem vállal magára, minden szükséges kiadást az MLSZ-nek, az államnak, a FIFA-nak és a hazai és nemzetközi szponzoroknak kell állniuk.

Az elképzelés szerint, a programba több más, olyan várost is be akarnának vonni a szervezők, akik rendelkeznek olyan stadionokkal, amik alkalmasak a versenyek megrendezésére és a városnak van kiépített, jól működő infrastruktúrája. Nyilván olyan városokról beszélhetünk itt, mint például Debrecen.

2018 augusztus 31. a pályázat leadhatóságának a határideje. Addig kell elkészülnie a rendezési terv vázlatának, illetve a rendezésbe bevont városok, települések közgyűléseinek támogató nyilatkozatának. Egy U21-es Eb megvalósítható viszonylag szerény és így egyértelműen vállalható költségvetésből és voltak helyek, ahol a rendezés nyereséget hozott a rendezők számára, nagyon sok helyen nullszaldósra ki lehetett hozni.

Ez tehát egy nagyon pozitív kezdeményezés, ami mellé oda lehet állni, és aminél valóban érdemes is szurkolni a sikerért, hogy mi rendezhessük. mert megfizethető, anyagilag vállalható összeget emészt fel, a magyar válogatott selejtezők nélkül ott lehet a nagy nemzetközi tornán, Európa legjobb csapatai látogatnak el hozzánk, kiemelkedő képességű játékosok parádéjában gyönyörködhetünk élőben, turisztikai szempontok alapján is kiemelten hasznos lehet a rendezés. Hát, meglátjuk mi lesz ebből!

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook