2019. február 20. - Aladár, Álmos

Az orosz medve megette Allah sólymait

2018. június 14. Szerző: Rózsa Misi
Kezdetét vette Oroszországban a labdarúgó Világbajnokság. A FIFA direkt kérte a szervezőket, hogy a megnyitó műsor legyen lehetőleg rövid és egyszerű. Éppenséggel így is tettek az oroszok.

 

A kérés tényleg meghallgatásra talált és minden idők legunalmasabb, leg Tesco takarékosabb megnyitóját kaptuk általa. A legnagyobb pillanata az volt, amikor a legenda Ronaldo mosolygott. A Vb-re készült orosz felvezető filmecske is igen szerény volt, minden nagyobb surranás és orgazmus nélkül. Robbie Williams dalolt kicsit, de elég erőtlenül. Aztán egy orosz hölgy, aki valójában tatár bekapcsolódott, neki jobb hangja volt. Jöhetett Putyin üres közhelyeket felsorakoztató beszéde, amit tovább tudott rontani a köztévé igen gyenge szinkron tolmácsa, akinek nem nagyon ment megbirkózni a kihívással. Gianni Infantino a FIFA elnöke oroszul és arabul is köszöntötte a közönséget, pár mondat után lelkesen nevetgélve be is fejezte.  Hát ez nagyon gyenge volt.

Aztán már a nyitó meccsé volt a főszerep. Először Szaúd-Arábia himnuszát játszották el, majd jöhetett az orosz himnusz. A játékot a szaúdiak kezdték, ők kapták meg a lehetőséget a szerencse által azzal, hogy először érjenek bele a világbajnokságon az űrből érkezett labdába. A labdát tényleg egy amerikai és egy orosz űrhajós vitte fel az űrbe és onnan küldték vissza a földre.

Meglepő módon a szaúdiak kezdték jobban a mérkőzést, letámadták bátran az oroszokat, igaz a kapura nem jelentettek minimális veszélyt sem. Aztán az oroszok átvették a kezdeményezést, és 12 perc kellett nekik ahhoz, hogy megszerezzék a vezetést. 7 meccs óta nem sikerült nyerniük, így nagyon felszabadította őket itt, hogy meg tudták szerezni a vezetést. Miközben a szaúdiakat még a németek is csak kínkeservesen tudták a felkészülési mérkőzés során 2-1-re megverni. Jött a meccsen a semmiből egy húzódás miatti súlyosabb sérülés, ami okán le is kellett cserélni Dzagoev-et. Ez akkor nagy veszteségnek festett, a helyére Cheryshev állt be. Úgy fest az oroszoknak bejött ez a kényszerű csere, hiszen Cherysev a 43. percben már két gólosra növelte az orosz előnyt.

A második félidő rendkívül unalmasan indult. Na, nem mintha az első olyan nagyon izgalmas lett volna, de a második első felcsapása tényleg a dögunalommal és az üres, alibi labdázással telt el mindkét csapat részéről. A félidő közepén picit elkezdett megélénkülni a játék. A szaúdiak előtt adódott egy hatalmas helyzet, ami a mérkőzés első és egyben utolsó helyzete is volt számukra. Talán ez ébresztette fel az oroszokat, hogy elkezdtek focizni, vagy meglátták a távolból Putyin összevont szemöldökét. Mindenesetre a 71. percben újabb orosz gólnak örülhetett a moszkvai stadion. Sokáig úgy festett ez így is marad, ennyi, a csapatok nem hajtanak. De a hosszabbításban a 91. percben a semmiből az oroszok megint be tudtak találni, sőt a 94. percben egy szabadrúgásból kiütésessé tették az 5-0-s végeredménnyel a mérkőzést.

Meglepő lehet, hogy a szaúdiak birtokolták többet a labdát, viszont kaput egyetlen esetben sem sikerült 90 perc alatt eltalálniuk. A nagyarányú győzelem ellenére, az oroszok nem játszottak túl jól, nem voltak meggyőzőek, de nem lehet elvitatni, hogy megérdemelten nyerték a mérkőzést, még ilyen arányban is. Érdekesen indul a Vb, reméljük más meccseken is hullani fognak a gólok rendesen, de bízzunk benne, hogy a játék azért izgalmasabb lesz ennél, mint amit a nyitó mérkőzés adott. Beindult a gépezet, két hétig erről szól majd az élet.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook