2019. február 19. - Zsuzsanna

Oroszország megállíthatatlan

2018. június 20. Szerző: Rózsa Misi
Kedden folytatódtak az oroszországi labdarúgó Vb csoportkörei. Volt itt bőven meglepetés. Ez kifejezetten tipp-mix gyilkos napnak mondható. Főleg az első két meccs alapján.

 

Az első mérkőzésen Kolumbia léphetett pályára Japán ellen. A papírforma sima kolumbiai győzelmet ígért. Ki tudja mi lett volna belőle, ha a 3. percben a kapura tartó lövést a kolumbiai játékos Sanches nem hárítja kézzel! De hárította, és a szabály egyértelmű: 11-es és a vétkes kiállítása. Kagawa végezte el a 11-est és azt be is vágta a hálóba, így már a mérkőzés elején előnybe került gól és ember szempontjából is Japán.  Annak ellenére, hogy emberhátrányba került Kolumbia, ami felbátorította a japánokat, kiegyensúlyozott maradt a mérkőzés. Nem is okozott nagy meglepetést, hogy egy nagyon pontosan elvégzett szabadrúgás után, Kolumbia ki tudott egyenlíteni. Itt a játékukban benne volt annak a lehetősége is, hogy fordítani fognak.

A második félidőre teljesen összeesett Kolumbia játéka. Japán nagyon feljavult, és határozottan átvette az irányítást és sokkal veszélyesebben is játszottak. Végig benne volt a játékban, hogy születni fog gól és ehhez egyértelműen a japánok álltak közelebb. A 73. percben meg is szerezték az újabb találatukat, amivel ismét hozzájuk került a vezetés, Kolumbiának szinte momentuma sem igen volt ezután már velük szemben, így Japán könnyedén őrizte meg a játék végéig a 2-1-es eredménnyel magának a győzelmet.

A második mérkőzésen Lengyelország és Szenegál találkoztak. A lengyelek kezdték jobban a játékot, elég hamar nagy fölénybe kerültek, de rengeteg volt a pontatlanság a játékukban. Szenegál lépésről-lépésre zárkózott fel hozzájuk és kifejezetten ötletes, jó játékkal lepték meg az esélyesebb lengyeleket. Mindenki meglepetésére, egy öngól által a 37. percben Szenegál került előnybe. A lengyeleket teljesen leblokkolta a bekapott találat. Az első félidőben Szenegál simán tudta tartani az előnyét.

A második félidőre sokkal jobban felpaprikázott lengyel csapat lépett pályára. Helyzetek sokaságát alakították ki, de a kapu előtt elfogyott a szerencséjük. Hiába voltak veszélyesebbek Szenegál egy kontra után a 60. percben ismét betalált és ezzel már két gólos lett az előnye. A lengyelek nagyon jöttek előre, aminek meg lett a szépítés a végére a 86. percben, de az egyenlítésre már nem maradt erejük, így Szenegál 2-1-re nyerni tudott.

A nap utolsó mérkőzését az oroszok játszották le Egyiptom ellen. Ezen a mérkőzésen már pályára lépett Salah is. Az első félidő erős orosz fölény mellett, mondhatjuk, lassan és unalmasan csörgedezett. Túl sokat egyik fél sem veszélyeztette az ellenfél kapuját, a mezőnyben gyötörték csak egymást.

Érdekes, hogy a második félidőben már határozottan Egyiptom birtokolta többet a labdát. Ennek ellenére egy öngól révén az orosz csapat jutott előnyhöz a 47. percben. Aztán jött az 59. perc, amikor egy nagyon szép találatnak köszönhetően az oroszok növelni tudták az előnyüket, majd 3 perccel később egy újabb élményszámba menő akció és gól után, már három góllal is vezettek. A 73. percben egy erősen vitatható 11-est megkapott Egyiptom, ami után Salah az első gólját ünnepelhette Oroszországban.

A második félidőben az oroszok 3 esetben lőttek kapura. Ebből egy elkerülte a kaput, 2 eltalálta és három gólt szereztek a két kapura lövésükből. Igaz ehhez, ahogy írtuk az is kellett, hogy egy gólt Egyiptom varázsoljon a saját hálójába.

Szerdán megint izgalmas jó meccsekre van kilátás. Portugália Marokkó ellen lép pályára az első meccsen, utána Uruguay Szaúd-Arábiával mérkőzik, majd végül, de korán sem utolsósorban, Spanyolország ezúttal Irán ellen bizonyíthat.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook