2019. február 20. - Aladár, Álmos

Orosztalanul

2018. május 26. Szerző: Szele Tamás
Olyan doppingellenes biztonsági intézkedéseket láthatunk majd az idei foci-világbajnokságon, amilyeneket még soha: igaz, a helyzet is minden korábbinál súlyosabb. Mégis, az ember néha úgy érzi, a WADA kezd átesni a ló túloldalára: ha egy VB-t Oroszországban rendeznek, nagyon nagy feladat oroszok nélkül megrendezni.

 

Pedig erre számíthatunk: a legfrissebb hírek szerint ugyanis helyi szakemberek nem vesznek, nem is vehetnek részt a június 14-én kezdődő oroszországi futball-világbajnokság doppingellenőrző programjában, mivel a nemzetközi sportági szövetség (FIFA) ezzel is szeretné biztosítani a résztvevő csapatokat arról, hogy nem manipulálják a mintákat.

„Az alapvető cél az, hogy a FIFA az első pillanattól az utolsóig orosz közreműködés nélkül bonyolítsa a doppingellenőrzéseket. Ez azt jelenti, hogy már a játékosokat a pályáról lekísérő személyeket is a FIFA jelöli ki, nem a házigazdák” - mondta Michel D'Hooghe, a FIFA orvosi bizottságának vezetője a Times című lapnak, hozzátéve: azzal nyugtatta a oroszokat, hogy ha valami hiba történik, most először nem őket fogják kritizálni, az nem az ő felelősségük lesz.

Oroszország a McLaren-jelentés néhány megállapítását elismerte, a központilag irányított doppingprogram létezését folyamatosan tagadja.

A július 15-ig tartó világbajnokság mérkőzéseinek 11 orosz város - Moszkva, Szentpétervár, Szocsi, Kazany, Szaranszk, Kalinyingrád, Volgográd, Rosztov-Don, Nyizsnyij Novgorod, Jekatyerinburg és Szamara - 12 stadionja ad otthont.

Hát, lehet, hogy bölcs dolog ez, lehet, hogy túlzás: azért maradjunk annyiban, hogy az orosz sportvezetés nem teljesen ártatlan abban, miszerint így alakultak a dolgok.

Persze, a tökéletes megoldás az lenne, ha az oroszországi labdarúgó világbajnokságot nem Oroszországban rendeznék.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook