2019. május 26. - Evelin, Fülöp

Összsportászati játékok

2018. augusztus 28. Szerző: Szele Tamás
Ilyen szó, hogy összsportászati, természetesen nincs, én találtam ki most – de nincs is helyes kifejezés a magyar nyelvben arra a komplex sporteseményre, ami szombaton volt látható a tarnamérai focipályán, volt abban minden, labdarúgással kezdődött, következett a szabadfogású birkózás és a cselgáncs, aztán jött a gátfutás, végül pedig maraton a rendőrök elől.

 

Ráadásul ez a sporttörténeti mérföldkő spontán alakult ki, ha tervezik, meglehet, nem fér bele ennyi minden – de lássuk, mi történt?

Ritkán látható brutalitás helyszíne volt szombaton a tarnamérai pálya. Nem túlzás azt állítani, hogy a megyei II. osztály 2. fordulójában lejátszott Vámosgyörk elleni mérkőzés 78. percében, 2–1-es hazai vezetésnél elszabadult a pokol a játéktéren.

A kiváltó okot azt jelentette, hogy a hazaiak védője, B. Balázs becsúszva szerelni próbálta a vendégek játékosát, E. Mihályt. Ez nem sikerült, így a játékvezető, szabadrúgást ítélt. Miközben azonban B. Balázs fel akart állni, E. Mihály hátulról elkapta a nyakát és fojtogatni kezdte. Ezt a cselekvést a sípmester többszöri felszólítására sem hagyta abba, mi több, a bíró feszítette le a fojtogató kezét a sértett nyakáról, aki nehezen kapott levegőt, sőt vért köpött.

E. Mihály ámokfutása azonban csak ezután kezdődött igazán. Arcon csapta a játékvezetőt, majd megütötte az időközben a pályára érkező főrendezőt. A tombolást menekülés követte E. Mihály részéről, akit hiába próbáltak elkapni, a játékos átugrott a sportlétesítményt határoló vadhálón, és csak percek múlva sikerült rávenni arra, hogy vonuljon be az öltözőépületbe.

A szintén rendezőként ténykedő B. Zsoltot a játéktéren és azon kívül egy másik györki játékos, E. Krisztián ütötte meg. A csetepaté végeztével a játékvezető három piros lapos figyelmeztetést könyvelt el: B. Balázs, E. Mihály és E. Krisztián neve került a kiállottak közé. A bíró ezt követően félbeszakította a mérkőzést.

Az értesített rendőrök akkor már a helyszínre vonultak, a szintén kiérkező mentő pedig kórházba szállította B. Balázst, aki az orvosi vélemény szerint rosszabbul is járhatott volna, ha megpróbálja magát kiszabadítani.

Hát kérem, akkor most próbáljuk eldönteni, mivel van dolgunk. Nem ustawka, abban ugyanis előzetes megegyezés alapján, szabályozottan csapnak össze a szemben álló felek. Nem valamiféle vegyes atlétikai egyveleg, mert van benne labdarúgás is. De nem is labdarúgás, mert az nagyon nem így néz ki.

Amint látom, új sportág született. Még leginkább az öttusára hasonlít.

Csak a ló, az még hiányzik belőle.

Várom elfogadását olimpiai számként.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook