2018. december 15. - Valér

Öt sérülés egy meccs alatt

2018. február 1. Szerző: Rózsa Misi
Sok szurkoló tudja, hogy az MTK szárnyal az NB2-ben és megállíthatatlannak látszó módon menetel a bajnoki cím felé.

 

Az is tény, hogy ebben a szezonban, igen szépen tartják magukat a Magyar Kupa sorozatában is, ami akkor is bíztató hír a kék-fehérek számára, ha eddig a sorsolás itt nem igen adott megállíthatatlannak látszó ellenfeleket az útjába. Persze tegyük azt is hozzá, hogy az MTK-nál lényegesen erősebb kerettel bíró Ferencváros sem kapott kemény ellenfelet a Kisvárda vagy a Videoton a Vác személyében, oszt a két élcsapat mégis ezektől elszenvedett veresége által búcsúzott jó korán a Magyar Kupa aktuális versenysorozatából.

Ugye az NB2-ben nincsenek az MTK soraiban légiósok, csak magyar játékosok alkotják a csapatot. Ezért nagyon érdekes kérdésnek számított, hogy az alacsonyabb osztályban remek teljesítményt produkáló MTK, mire lenne képes ezzel a keretével egy komolyabban vehető NB1-es csapattal szemben.

Az MTK 5 ponttal vezeti az NB2-öt a Kisvárda előtt, és 15 pont az előnye a feljutásért küzdő Békéscsabával szemben. 21 mérkőzést játszott le eddig, abból 17 alkalommal sikerült győznie, 1 döntetlenje mellett 3 vereség rontja a mérlegét.

A Vasas az NB1 9. helyén található jelenleg. 19 mérkőzéséből mindössze 6 mérkőzést tudott megnyerni, 3 esetben megosztozott a pontokon, 10 esetben vereséget szenvedett el. 20 ponttal van lemaradva a vezető Ferencvárostól, 10 pont választja el a dobogó alsó fokától.

Most a két csapat felkészülési mérkőzésen találkozott egymással. Tegyük azonnal hozzá, hogy jellemzően a felkészülési mérkőzések során, nem az eredmény az elsődleges a csapatok számára. Ezeken tesztelik a játékosok aktuális állapotát, ezeken keresztül próbálnak ki új stratégiákat, vagy erősítik meg saját játékrendszerüket.

Az MTK erősen tartalékos csapattal állt ki erre a mérkőzésre, több olyan játékos kapott játéklehetőséget, akikre a bajnokságban nem igen számított eddig Feczkó Tamás vezetőedző.

A mérkőzésen egy jogos büntetőből az MTK jutott előnyhöz a 31. percben, amit a csapat lelke Kanta József értékesített. A fiatal Gréczy a második félidőben tovább tudta akcióból az MTK előnyét növelni, amire csak Barczi által az 59. percben megszerzett szépítésre futotta a Vasas erejéből. Az MTK tehát idegenben az NB1-es csapat ellen 2-1-es sikert ért el.

De nem is igazán erről érdemes itt most beszélni. A mérkőzést a Mészöly Kálmánról elnevezett műfüves pályán játszották le a csapatok egymás ellen. Még azt se lehetett mondani, hogy alattomos játék folyt volna közöttük, ennek ellenére, meglepő dolog történt, mert 5 játékost is sérülés miatt kellett lecserélni. Három Vasas játékos és két MTK játékos dőlt ki a sorból. A foci veszélyes műfaj, itt bizony előfordulnak sérülések, de azért az nagyon nem mondható hétköznapi esetnek, hogy egy barátságos mérkőzés során, 5 játékos is megsérül. Hogy ez annak a következménye volt, hogy a pálya nem volt ideális állapotú játékra, vagy annak, hogy a játékosok nincsenek igazán jó fizikai állapotban, ami következtében könnyebben sérülnek meg, azt a klubok szakvezetőinek kell és érdemes kiértékelniük.

A felkészülési mérkőzésből nem lehet komolyabb következtetéseket levonni. Tehát, hogy az MTK ezzel a keretével is elég erős tud e lenni az NB1 –es csapatok ellen, arra biztos választ nem kaptunk, de a győzelem egy ilyen tartalékos csapattal, még a nem túl acélos Vasas ellen is bizakodásra adhat okot. Nagyon reméljük a játékosok sérülései nem komolyak és nagyon reméljük, erősebbek lesznek fizikálisan a szezon kezdésére, hogy ne sérülhessenek meg túl hamar és túl könnyen.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook