2018. október 20. - Vendel

Öttusa-VB 2019

2017. november 29. Szerző: Szele Tamás
Hát, kérem, nem kapok levegőt, sikert sikerre halmozunk, mondhatni nincs nap a magyar sport győzelme nélkül. Most speciel nem is annyira a bajnokainkra lehetünk büszkék, sokkal inkább a sportdiplomáciánkra: tessék megkapaszkodni, tartózkodni a szertelen örömkitörésektől, az élet megy tovább, de 2019-ben Magyarország rendezi az öttusa-világbajnokságot.

 

De lássuk pontosan a hírt. Mint az MTI írja, nagy sportdiplomáciai sikereket aratott a Nemzetközi Öttusaszövetség (UIPM) tbiliszi kongresszusán a magyar sportági szövetség (MÖSZ): egyrészt hivatalossá vált, hogy 2019-ben Budapest adhat otthont a felnőtt világbajnokságnak és azzal párhuzamosan a laser-run vb-nek, másrészt az idei nemzetközi viadalok közül a székesfehérvári junior vb érdemelte ki a legjobban megrendezett verseny díját.

A MÖSZ honlapján olvasható beszámoló szerint a grúz fővárosban Bretz Gyula elnök és Simóka Beáta elnökségi tag képviselte a magyar szövetséget. Emlékeztetnek, hogy a 2019-es két vb előtt - a laser-run vagy lézerlövészetes futás a lövészetből és futásból álló szakasz, a "kombinált szám" új elnevezése - 2018-ban öt nemzetközi verseny megrendezésére készül a MÖSZ: lesz nemzetközi fedettpályás viadal, felnőtt Európa-bajnokság, világkupa-forduló, egyetemi világbajnokság és katonai világbajnokság is Magyarországon.

Budapest korábban 1969-ben, 1979-ben, 1989-ben, 1999-ben és 2008-ban rendezett felnőtt világbajnokságot.

Az idei junior vb-t érintő díjról Kármán Sándor versenyigazgató úgy fogalmazott: nagyon nagy dolognak tartja, hogy az ő versenyük lett a legjobb rendezés.
„Ideálisak és jól, könnyen, gyorsan megközelíthetőek voltak a helyszínek, gördülékenyen ment maga a verseny.” - tette hozzá.

Az Alba Volán SC öttusa-szakosztályának igazgatója, a MÖSZ általános alelnöke, Vörös Zsuzsanna az összefogást és az együttműködést tartja a siker kulcsának.
„Tulajdonképpen egy hármas összefogás az, ami nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a díjat megkaphassuk. A Magyar Öttusa Szövetség, a székesfehérvári önkormányzat, valamint a Volán Fehérvár öttusa szakosztálya már többször bizonyította, hogy ha összefog, akkor nagyon magas színvonalon képes versenyt szervezni.” - mondta Athén olimpiai bajnoka.

Jó hír, tényleg az. Mielőtt elkezdünk berzenkedni, hogy ez mennyibe fog nekünk kerülni, gondoljuk át: alig valamibe. Hiszen kilenc éve is volt nálunk öttusa-világbajnokság, mégsem lett drágább a kenyér. Aztán meg repülőjegy és szállodaköltség nélkül láthatunk világbajnokságot, ami nem egy utolsó szempont.

Azt mondanám: vágjunk bele, sok sikert!

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook