2019. január 18. - Piroska

Papírok a halhatatlanságáról

2017. december 26. Szerző: Rózsa Misi
Békéscsaba döntött. Halhatatlanná teszik kiemelkedő sportolóikat.

 

Békéscsaba Megyei Jogú Városának Sportszakmai Tanácsadó Testületet tett javaslatot arra a város vezetésének, hogy a kiemelkedő eredményt elért, békéscsabai kötődésű sportolókat, ajándékozzák meg a Város Halhatatlan Bajnoka címmel. Ezt a képviselői testület és a város vezetése szívesen fogadta és készséggel el is fogadták. Az első három, aki elnyerhette ezt a megtiszteltetést a 72-es müncheni olimpiát megnyerő Gedó György volt. Mellette ezt a címet nyerte el a 92-es Olimpiai tornász bajnoknője, aki ráadásul a város színeiben is nyerte meg az olimpiai bajnoki címét: Ónodi Henrietta. De ebben a nagy elismerésben részesült az egykori olimpiai bajnok magyar labdarúgó, aki később játékvezetőként is letette névjegyét a világ asztalára: Palotai Károly.

Szarvas Péter polgármester és Lukács József a javaslatot tevő szervezet elnöke adták át a díjat. A díj hivatalos elnevezése: Békéscsaba Halhatatlan Olimpiai Csillagai díj. A halhatatlanná avatásukról a jeles sportemberek, oklevelet is kaptak.

Kívánunk nekik hosszú életet, sok boldogságot, jó kedélyt és sok sikert az életük során, mindazért a csodáért, amivel pályafutásuk idején megörvendeztettek minket és felemelték az ország presztízsét.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook