2022. augusztus 14. - Marcell

Para-arany!

2017. július 26. Szerző: Szele Tamás
Kérem szépen, van mostanság valami a levegőben. És nem csak szmog: a sportsajtó csak kapkodja a fejét, alig bírunk beszámolni az újabb és újabb magyar győzelmekről. Úgy terjed a siker, mint keservesebb időkben a kolera, elér minden sportágat, minden műfajt: most már Biacsi Bernadett para-atlétánk aranyát is ünnepelhetjük.

 

„Biacsi Bernadett szenzációs futással, világbajnoki csúccsal nyerte a londoni világbajnokság 800 méteres síkfutását. A londoni Para-Atlétikai Világbajnokság utolsó versenynapján a Queen Elizabeth Olympic Parkban, telt házas stadion előtt új világbajnoki csúccsal lett világbajnok a 800 méteres síkfutásban.

A magyar csapat így egy arany, és Biacsi Ilona (Bernadett ikertestvére) 1500 méteren nyert bronzérmével zárta a világbajnokságot, a két érmen kívül egy negyedik, két hatodik, két hetedik és egy nyolcadik hellyel büszkélkedhet a válogatott.

Biacsi Bernadett sportolói pályafutása eddigi legsikeresebb eredményét érte el a 2017-es világbajnokságon, a világbajnoki csúccsal nyert futamon kiváló stratégiával, hatalmas hajrával szerezte meg az első helyezést. A szegedi Biacsi testvéreket Antal Andor életműdíjjal kitüntetett edző készíti fel a versenyekre.” (HVG)

Kérem, ez az, ahogy volt sportszerkesztőm mondogatta annak idején, ha valami tetszett neki „ezt várja el a szakvezetés” – csak gratulálni tudunk, és sok-sok sikert kívánunk a jövőben is a Biacsi testvéreknek, a legkevesebb, amit elmondhatunk, hogy mérhetetlenül büszkék vagyunk rájuk. Rájuk, akik sokszoros hátránnyal indulva is eljutottak a világ tetejére, a dobogó csúcsaira.

És nagyon sok sikert kívánunk az összes magyar sportolónak és parasportolónak: hölgyek, urak, úgy tűnik, nyerő szériában vagyunk, záporoznak az érmek, naponta kettő-három is jut, most kell kihasználni, ezt, míg fut a kocsi.

Citius, altius, fortius!

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook