2022. augusztus 14. - Marcell

Paraérmek tengere

2018. augusztus 17. Szerző: Szele Tamás
Nem mondom, erős képzavar a cím, de nehezen lehet jobban kifejezni azt, hogy a dublini paraúszó Európa-bajnokságon a mi sportolóink győzelmet győzelemre halmoznak, egymást érik a dobogós helyezések, ráadásul a bajnokság még korántsem ért véget. Még csak félidőnél járunk, és már két arany, két ezüst és egy bronzérem a magyar csapat eredménye! Akkor lássuk alaposabban is.

 

Pap Bianka a második versenynapon megvédte Európa-bajnoki címét, és világbajnokhoz, paralimpiai ezüst-és bronzérmeshez méltóan nyerte meg a 100 méter hátúszás döntőjét.

Iván Bence, a pécsi ANK Klub 18 éves versenyzője óriási úszással és energiával robbant be a nemzetközi és a hazai köztudatba, 200 méter vegyesen ezüstérmet nyert.

A verseny harmadik napján ismét meglepetést okozott a magyar csapat, Illés Fanni elképesztő úszással uralta a mezőnyt és jelentős fölénnyel nyerte a 100 méteres mellúszás döntőjét.

Pap Bianka ugyanazon a napon a második érmét is megérdemelten vette át, egyéni legjobbjával a lengyel versenyző mögött ezüstérmet nyert a 400 méteres gyorsúszás döntőjében.

A verseny félidejében Tóth Tamás egészítette ki az eddigi eredménylistát, a szám riói bajnoka 100 méter háton bronzérmes lett, két, eddig ismeretlen újonc állt fel elé a dobogóra.

Két évvel a tokiói paralimpiai játékok előtt ez az első olyan nemzetközi verseny, ahol a kezdő sportolók és tehetségek megmérettetik magukat a sportág nagyjaival, már a tokiói játékokra készülve. A magyar csapat 11 sportolóval érkezett a kiválóan megszervezett bajnokságra, közülük három újonc, Tar Réka, Száraz Evelin és Tóth Éva, a Vasas Paraúszó Szakosztályának sportolói először tapasztalják meg a nemzetközi versenyközeget. Az Európa-bajnokság augusztus 13-án kezdődött és 19-ig tart. Az Írországban rendezett viadal következő három napján a magyar csapatból még mindenki rajthoz áll.

Hölgyek, urak, gyönyörűek az eddigi eredmények, köszönjük őket és repesve várjuk a folytatást!

Azonban engedtessék meg nekem itt egy kis morgás. Vajon miért lehetséges az, hogy a fősodratú, nagy példányszámú médiumok erről a sporteseményről nem számolnak be? Akárhogy keresi az ember, csak az RTL Klub híradója és a 24.hu tudósít ezekről a csodálatos érmekről, melyek, meg merném kockáztatni, talán még több munka és edzés árán születtek, mint a skóciai úszóérmek – hiszen a paraúszók bizony hátránnyal indulnak.

Az ügyben illetékes, alaposan dotált szerv oldalán megtalálható a cím: „Paraúszó Európa-bajnokság 2018, Dublin” - és alatta semmi.

Nagy, fehér jégmező.

Kollégák, tessék nekem elhinni, ezek is hírek, ezek is sporthírek, sőt: ezek hatalmas sikerek. Gondoljunk bele, mennyi munkája, lemondása, energiája fekszik egy paraúszónak az eredményében!

Örüljünk már nekik kicsit látványosabban és nagyobb példányszámban is...

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook