2022. augusztus 14. - Marcell

Paraérmek zuhataga

2018. szeptember 23. Szerző: Szele Tamás
És igen, hölgyeim és uraim, újból sikerekről számolhatunk be, újabb érmek tömkelegét zúdították ránk a mi kerekesszékes vívóink az Európa-bajnokságon: előbb kedden, majd szombaton aratták a diadalokat egymás után. Hazánk mindig erős volt ebben a sportágban, most is hűek maradtak hírnevükhöz, levívták a pástról az ellenfeleket.

 

Lássuk először a keddi nap mérlegét!

Mező Boglárka a női kard B kategóriájának egyéni versenyében ezüstérmet nyert, míg Osváth Richárd férfi tőr, Veres Amarilla pedig női párbajtőr A kategóriában bronzot szerzett az olaszországi Terniben zajló kerekesszékes vívó Európa-bajnokság keddi nyitónapján.

Nemcsik Zsolt szövetségi kapitány tájékoztatása szerint Mező mindenkit meglepett teljesítményével. A csoportból három győzelemmel és két vereséggel került a főtáblára, amelyen előbb két ukránt győzött le, majd az elődöntőben a világranglista-vezető grúz Irma Kecurijanit verte 15-13-ra. A fináléban aztán a szintén ukrán Olena Fedotával már nem bírt, így ezüstérmesként zárt.

Férfi tőrben Osváth Richárd esélyeshez méltóan menetelt a legjobb négyig. A csoportban nem veszített asszót, majd a kieséses szakaszban is sima győzelmeket aratott. A négy között aztán 8-3-ra is vezetett, ám az orosz Fegyajev változtatott addigi taktikáján, amelyre a magyar nem tudott reagálni, és kikapott, amivel harmadik lett.  

Női párbajtőrben Veres Amarilla a világbajnoki címvédő Krajnyák Zsuzsannával került össze a negyeddöntőben, és 15-12-re győzött. Az elődöntőben viszont 15-10-re kikapott az orosz Julija Majától.

Ez sem volt akármilyen bravúr, de tegnap folytatódott a diadalmenet.

Szombaton ugyanis bronzérmet nyert a magyar női tőrcsapat a kerekesszékes vívó Európa-bajnokságon, az olaszországi Terniben.

Nemcsik Zsolt szövetségi kapitány értékelése szerint a paralimpiai ezüstérmes Dani Gyöngyi nélkül fantasztikusan teljesítve szerezte meg a csapat a magyar válogatott hatodik bronzát. A sérült Danit az élete első tőrversenyén szereplő Mező Boglárka próbálta meg helyettesíteni. Ő az elődöntőben négy találatot tudott adni az ellenfeleknek, ami a kapitány szerint „maximumközeli teljesítmény egyelőre tőle”. A fináléba a ráadástussal győztes oroszok jutottak, míg a magyarok a bronzmérkőzésen az ukránokat győzték le.

Tarjányi István sérülése miatt a férfi kardcsapat kénytelen volt visszalépni.

A magyaroknak a hat bronz mellett egy aranyuk és két ezüstjük is van az utolsó versenynap előtt.

Mely utolsó versenynap – megsúgnám – ma van. Még vannak további esélyeink.

Hajrá, lányok, fiúk, előre!

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook