2022. augusztus 14. - Marcell

Parakupa Etyeken

2018. szeptember 5. Szerző: Szele Tamás
Keveset, méltatlanul keveset foglalkozik a honi szaksajtó a parasporttal, pedig talán a nagyobb nyilvánosság népszerűbbé tehetné – és esetleg jobban is támogatnák a látogatottabb versenyeket. De most, hétvégén a nagyközönség is kilátogat Etyekre, a parakerékpáros Európa-kupa küzdelmeire, hiszen ritka fontos verseny ígérkezik – és családi programnak sem utolsó.

 

Szombaton és vasárnap rendezik meg ugyanis a parakerékpárosok Európa Kupáját Etyeken és Törökbálinton. A versenyre a kontinens minden pontjáról érkeznek bringások, a magyar válogatott pedig jó szerepléssel kiharcolhatja a 2020-as paralimpiai részvételt.

A szervezők hétfői tájékoztatása szerint a program szombaton kezdődik Etyeken, ahol több mint 30 mozgássérült, látássérült és végtaghiányos sportoló áll rajthoz az időfutamon 13 órás kezdéssel. Másnap délelőtt Törökbálinton rendezik meg a mezőnyversenyt. A végső győztes kiléte a két szakasz eredményeinek összesítése alapján derül majd ki. 

Mivel a magyar válogatott jól áll a pontversenyben, a hazai pálya előnyét kihasználva akár már a hétvégén biztosíthatja részvételét a tokiói paralimpián. És ez – vagyis a kvalifikáció – roppant fontos a hazai parasport számára. Legalább egy férfi kvóta megszerezhető lesz. Örömhír, hogy az idei versenyen a parakerékpáros világbajnok Michele Pittacolo is indul, elfogadta a szervezők meghívását.

Az épeknek vasárnap 3-tól 18 éves korig folyamatosan zajlanak majd korosztályos versenyek. A program 14 órakor az elitversennyel ér véget, ahol igazolt felnőtt sportolók teljesítik a pályát.

16 órakor indul a Riczu Imre Emlékverseny, melynek kiemelt célja a figyelem felkeltése a fokozott biztonságra, a bukósisak viselésére.

Kérem: tartalmas program ígérkezik, és lesz miért szurkolni, van tétje a versenynek: most dől el a kvalifikáció.

Hajrá, parakerékpárosok!

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook