2022. augusztus 14. - Marcell

Parasport: Pálos Pérer ezüstje

2018. október 21. Szerző: Rózsa Misi
Pálos Péter a jelen hazai paraasztalitenisz sportágának legnagyobb tehetsége a férfiak mezőnyében. Idén Szlovéniában került megrendezésre a paraasztaliteniszezők Világbajnoksága. Pálos a 11-es kategóriában, versenyez, mint enyhén értelmi fogyatékos versenyző. Pálos háromszor hódította el az Európa és világbajnok címét. De leginkább arra büszke, hogy 2012, a londoni olimpiai óta olimpiai bajnoknak is mondhatja magát.

 

Nem volt könnyű párosítása a mostani Vb során sem. Nem is ő számított itt most leginkább éremesélyesnek, mert nagyon erős mezőny gyűlt össze, akiket legyőzni nem volt könnyű. Ráadásul Péter nehéz ágra került, a legjobbakkal kellett mérkőzésről, mérkőzésre küzdenie, ami nagyon sokat kivehetett belőle. De annak ellenére is, hogy nagyon erős ellenfelekkel kellett küzdenie, simán hozta ellenük a győzelmeket, nagyon magabiztosan tudott menetelni.

Az elődöntőben úgy festett könnyű győzelme lesz, mert már az első szettben játszmalabdája volt a francia Lucas Cérange ellen. Viszont jött egy kihagyás részéről, amit ellenfele remekül használt ki és 11-13-ra fordítani tudott. Pálost ez nem rázta meg, hanem sokkal inkább felrázta. Innentől kezdve már nagyon taktikus és sikeres játékot választva, kemény küzdelemre kényszerítette az ellenfelet és végül nyerni tudott és bejutott ezzel a döntőbe.

A döntőben az elsőszámú kiemelt versenyző várt rá a belga Florian Van Acker. Az első két szettet küzdelmükben a kiemelkedő formában játszó belga nyerte. A hidegvérének köszönhetően, a harmadik szettet aztán nyerni tudta Pálos és reménykedni lehetett abban, hogy akár az egyenlítés is összejöhet neki, de sajnos a negyedik szett is a belgáé lett, így Pálosnak itt be kellett érnie most az ezüstérem megszerzésével, amiről mondanunk sem kell, hogy ebben a rendkívül erős mezőnyben, nagyon is fényesen csillog.

Pálos 2012-ben elnyerte a Magyar Érdemrend Tisztikeresztjét és ebben az évben az Év fogyatékos férfi sportolója cím is hozzá került. Nagyon jó és nagyon kedvelhető, tehetséges versenyző.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook