2018. június 23. - Zoltán

A párbeszéd hiánya

2017. január 13. Szerző: Rózsa Misi
Vannak nagyon jó dolgok, nagyon jó kezdeményezések. Ilyen példának okáért a Zúzmara Félmaraton és Futófesztivál, amelyet immár másodszor fognak megrendezni a Kincsem Parkban január 14-én. Minden olyan akció és rendezvény, amely a sportot támogatja - különösképpen, ha tömegsportot népszerűsít -, nagy öröm számunkra.

De van, amikor a legjobb dolgokat is el lehet szúrni, de nagyon. Így van ez a Zúzmara Félmaraton és Futófesztivál esetében is. A helyszín nagyon rendben lehetne. Csakhogy pont a helyszín és főleg annak időpontja nincsen rendben. Hogy színes programokat hoznak a Kincsem Parkba, az jó dolog és örülni lehet neki. De nem szabad elfelejteni, hogy a Kincsem Park elsősorban lóversenyzésünk szentélye és csak úgy lehetne ide rendezvényeket hozni, hogy az ne akadályozza az idomárokat, hajtókat, lovakat a versenyben és a versenyre való felkészülésben. 

A pályahasználatot nem ajándékba kapják az istállók. Azért, hogy használhassák a pályát, szerződésben garantált időben, nem is kevés pénzt kell fizetniük. A pályahasználati díjat az istállók mindig előre fizetik. Köztudott, hogy szombat számukra minden esetben munkanap és a vasárnap a pihenőnap, amikor nem végeznek munkát a pályán. Ez így van akkor is, amikor versenyek napja van és így van akkor is, amikor éppen szünetelnek a versenyek. 

Tavaly az első Zúzmara Félmaraton és Futófesztivál vasárnap került megrendezésre. Tehát, nem zavarták vele az istállók felkészülését, mindenki örült a rendezvénynek, senkinek nem származott kára belőle, ez okozta, hogy minden szempontból sikeres lehetett. Most idén, megmagyarázhatatlan oknál fogva ezt a rendezvényt szombati napra tették. Az utolsó pillanatban kaptak tájékoztatást az istállók arra, hogy nem fogják tudni használni munkára a pályát. Több istálló pedig értesítést sem kapott minderről.

Még azzal sem lenne alapvetően gond, hogy egy ilyen rendezvény szombaton kerül lebonyolításra. De csak abban az esetben, ha időben megkeresik az istállókat, leülnek velük tárgyalni erről és az istállók is elfogadják a változtatásokat. Ez most elmaradt, amit joggal nehezményeznek az érintettek. Nem lehet ennyire félvállról kezelni azokat, akiknek köszönhető, hogy bevételt termelnek a magyar lóversenyzésnek.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook