2019. február 19. - Zsuzsanna

Pikk-pakk Fight

2018. március 12. Szerző: Rózsa Misi
Második alkalommal került megrendezésre a Fight Aréna küzdősport show. A versenyt Szombathelyen rendezték meg, a Savaria Arénában.

 

Ezúttal a 48-as Szabadságharcra is megemlékeztek a szervezők, egy magyar-osztrák csapatverseny keretében. A rendezvény sorozat szervezői: Tóth Csaba, Őze Balázs, Vargha Zoltán, Berki Krisztián voltak. Az ötlet, hogy megrendezzenek egy olyan versenysorozatot, ahol a küzdősportok közül nagyon sok, egy rendezvényen belül kap lehetőséget megmutatkozni, hatalmas volt és a rendezvény sikere azt is mutatja, hogy hiánypótló a maga nemében, amiért minden elismerés megilleti a szervezőket és a kitalálókat.

A felvezető kommentátor Berki Krisztián volt. Sajnos nem a sikeres sportoló, olimpiai, Európa és világbajnokbajnok tornászunk, hanem a celeb. Az itt mutatott produkciója, ennek megfelelő is volt. A ringben a showman szerepét Perutek János vállalta magára. A megnyitón a magyar himnuszt Pintér Tibor énekelte el, az osztrák az magnóból szólt.

A műsor két K1-es amatőr küzdelemmel vette kezdetét.77 kg-ban Koncz Attila ellenfele Bojan Javicic volt. Az amatőr szabályoknak megfelelően a küzdelem 3x2 percre volt kiírva. Konc már az első menetben gyakorlatilag megsemmisítette ellenfelét, és a második menetben egy comb KO-val le is zárta a küzdelmüket.

90 kg-ban Gyetván Balázs ellenfele Alakesandar Ljaic volt. Ez a küzdelem már az első menetben be is fejeződött, mert Gyetván annyival jobb volt, hogy ellenfelének inába szállt tőle a bátorsága, és inkább úgy tett, mintha már nem tudná folytatni a küzdelmet. Mondjuk Gyetván küzdelmét látva ez nem is volt meglepő, mert ha itt nem adja fel az osztrák színeket képviselő versenyző, akkor hatalmas versébe szaladt volna bele.

Ezután 84 kg-ban már profi K1 küzdelmet nézhetett meg a publikum. Kalucz Martin már az első pillanattól kezdve harcosan lépett fel ellenfelével Samul Elijash ellen és annyira meg tudta szorítani, hogy akár az első menetben lezárhatta volna a küzdelmüket, de valamiért nem használta ki ellenfelének megingását, ennek ellenére, magabiztosan nyerni tudott.

Az MMA küzdelmei 3x5 percesre voltak eredetileg kiírva. 66 kg-ban Nagy Fruzsina mérkőzött meg Sejla Omicevic ellen. A magyar kislány szinte azonnal földre vitte az ellenfelét, látványos volt a fölénye vele szemben, és olyan ellenállhatatlanul küzdött lent, hogy az jobbnak látta lekopogva feladni az egyenlőtlen párharcot.

80 kg-ban Bazsó Gábor jöhetett Valid Abdurachmanov ellen. Itt szinte el se kezdődött a mérkőzés, de már véget is ért, hiszen az osztrák olyan helyzetbe került, hogy testi épségének érdekében, igen bölcs döntés volt részéről lekopogni a küzdelmet, feladni a további harcot.

77 kg-ban Furkó László küzdelme is egyértelmű volt ellenfelével szemben, ő is azonnal levitte azt a földre és ott kemény ütésekkel sorozta meg. Az ellenfél minden erejét a védekezésre, a túlélésre használta fel és mivel ezáltal nagyon passzív volt, a bíró leléptette őt.

Filó Andornak Marco Drmojnic volt az ellenfele. Sajnos itt az ellenfél jobb formában volt és a szerencse is őt segítette, Filó mindent megtett annak érdekében, hogy kemény ellenállást mutasson, de sajnos vereség lett a vége számára.

És akkor jött, amit talán a legtöbben vártunk nagy izgalommal és érdeklődéssel. Kovács Pikk-Pakk Gyuszi ökölvívó mérkőzése egy szerb osztrák ellen. Kovács Gyusziról tudni lehet, hogy mindig nagyon fegyelmezetten, nagyon alaposan készül arra, hogy ringbe lépjen és ez teljesen független az aktuális ellenféltől. A leggyengébb ellen is keményen elvégzi a szükséges munkát a felkészülésben, maximális intenzitással, hiszen nagyon tiszteli a sportágat. Ebben is nagyon hasonlít testvérére, nemzetünk olimpiai bajnok büszkeségére, Kokóra. Ezúttal két helyszínen készült a tornára, a Ferencvárosban és az MTK-ban. Kovács Gyula már nem tini, de a legerősebb korukban lévő fiataloknak is erősen remeghet a lába, ha vele szemben kellene kiállni küzdelemre. Kovács nem rég tért vissza újra az ökölvívásba, de az azt megelőző kihagyásnak a nyomát sem lehet látni rajta. Nagyon jó erőben van, technikája sem kopott meg az évek során és a humora is a régi. Most, Bedák Pál és Kovaschitz Antal állt a sarkában. Nagyon reméltük, hogy a rá jellemző izgalmas, kemény harcot láthatjuk majd. Sajnos ez az ellenfél hibájából nem igazán jött itt össze. Igaz, nem az ellenfelet lehet ezért okolni, hiszen Gyuszi azonnal letámadta őt és nagyon kemény ütésekkel köszönt be már az első pillanattól kezdve, amivel el is vette a kedvét ellenfelének, - lássuk be azért ez valahol érthető, is- hogy az belemenjen vele egy igazi adok-kapokba. Elkeseredetten menekül a pontosan és nagyot ütő Kovács elől, és csak ennek köszönhette, hogy sikerült az első menetet még túlélnie. Aztán a második menetben Kovács Gyuszi be is fejezte a mérkőzésüket, ahogy az tőle már megszokott, természetesen kiütés által. Reméljük, legközelebb olyan ellenfelet kap Gyuszi, akinek lesz elég bátorsága és képessége ahhoz, hogy valódi harc alakulhasson ki közöttük a ringben. A mérkőzés 84 kg-ban zajlott le. Szép volt Gyuszi! Megint megmutattad, hogy veled nagyon komolyan lehet és kell is számolni még az ökölvívásban.

Szili István, Alekszander Jankovics ellen lépett szorítóba. Szili már többször bejelentette a visszavonulását, de nem tud szabadulni a ring rabságából. És hogy mennyire nem is érdemes szabadulnia attól, azt jól mutatta, hogy megint csodálatosan szépen, ellenállhatatlanul bokszolt és teljesen sima, megérdemelt, egyértelmű győzelmet tudott aratni egy gyengének nem mondható ellenféllel szemben.

Sajnos Kovács Ádámnak most nem sikerült győznie, Petrit Mazrekaj nagy harcban, de sajnos egyértelműen le tudta győzni őt.

Magyarország-Ausztria csatáját jelentős különbséggel Magyarország tudta megnyerni. A szervezők arról adtak tájékoztatást, hogy a sorozat folytatódni fog és sok más nemzetet meghívnak még, akik ellen megküzdhetnek a magyarok. Külön ki kell emelni azt is, hogy a szervezők a sportágak népszerűsítése érdekében a nagy érdeklődés ellenére is úgy döntöttek, hogy ingyenessé teszik a rendezvényt, hogy minél többen kaphassanak lehetőséget a meglátogatására. Ez is egy szép gesztus volt és hasznos, pozitív ötlet.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook