2019. február 19. - Zsuzsanna

Pofára esett a Tottenham

2018. március 8. Szerző: Rózsa Misi
Szerdán folytatódtak a BL mérkőzései. Újabb két csapat léphetett tovább drámai körülmények mellett a következő körbe.

 

A Tottenham a Juventus otthonában, bravúros 2-2-es eredményt tudott elérni, amivel nagy lépést tett előre annak érdekében, hogy megnyerje a párharcukat. Otthon eddig félelmetes ellenfél volt mindenkivel szemben. Most is ő kezdett sokkal jobban, helyzetek tömegét alakította ki. 12 kapura lövéséből 5 esetben el is találta ellenfele kapuját. Ezzel szemben a Juventus egyetlen egy esetben sem tudott kaput találni. A 39.percben az angolok be is találtak és erősen úgy festett, hogy ezzel el is döntötték a találkozó sorsát.

A második félidőben is ők játszottak határozottan jobban és veszélyesebben. De jött egy megingása a védelmüknek, amit a Juventus kegyetlenül ki tudott használni és egyenlített. Majd három perccel később a vezetést is meg tudták szerezni az olaszok. Ezután a játék képe megváltozott. Az olaszok beálltak kőkeményen védekezni, az angolok meg nyomtak ezerrel. Nagyon sok esetben vagy bravúr, vagy a szerencse mentette meg az olaszokat attól, hogy a Tottenham egyenlíteni tudjon. De mivel ez nem jött össze számukra, így az idegenben elért győzelmével a Juventus juthatott tovább.

A Manchester City idegenben verte meg a Basel csapatát 4-0-ra, így nagyon megnyugtató előny mellett várhatták a visszavágót. Az angolok otthon is nagyon határozottan uralták a játékot, nyomás alá helyezték a Basel csapatát. Már a 8. percben előnyhöz is jutottak, ami elkényelmesítette őket. A Basel 9 perccel később ezért egyenlíteni is tudott, de ez se pörgette igazán fel a hazai csapatot. Igaz, végig ők uralták a játékot, de a Basel a második félidőben is az egyetlen kapura lövésével be is tudott ismét köszönni nekik, utána pedig nagyon szervezetten védekezve, az előnyt is tartották, bár a 2-1-es győzelmük csak szépség tapasz lehet, hiszen 5-2-es összesítéssel a Manchester City mehetett tovább a párharcból.

Már csak négy meccs van hátra ahhoz, hogy a BL legjobb nyolc csapatának a mezőnye véglegesen kialakuljon. Eddig a Real Madrid, Liverpool, Juventus, Manchester City az aki biztosan ott lesz.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook