2019. február 17. - Donát

PSG a csúcson

2018. május 10. Szerző: Rózsa Misi
Még ugyan két forduló hátra van a francia labdarúgó bajnokságból, de az már rég eldőlt, hogy a bajnokságot az sztárcsapat a PSG fogja megnyerni, hiszen jelenleg 92 pontja van és az őt követő Lyon csak 75 pontot tudott összehozni a szezonban.

 

Európa sztár bajnokságaiban a legtöbb gólt is eddig a PDG termelte, szám szerint 108 találatnál járnak. És a 36 eddig lejátszott forduló során, mindössze 27 esetben találtak be a hálójukba ellenfeleik. 29 mérkőzést nyertek meg, 5 esetben játszottak döntetlen, és mindössze 2 esetben találtak legyőzőre. Tiszteletet parancsoló adatok ezek a javából.

Senkit nem lephetett az meg, hogy viszonylag könnyedén sétáltak be a Francia Kupa döntőjébe is. Az már sokkal nagyobb meglepetést jelentett, hogy nem egy rivális élvonalbeli együttes lett itt az ellenfelük, hanem a francia harmadosztályból érkező Les Herbiers verekedte el magát odáig, hogy Dávid módjára felvegye a küzdelmet a döntőben a PSG Góliátja ellen.

Nem árulunk nagy titkot el azzal, hogy csoda itt nem történt. Az első másodperctől kezdve, elképesztő nagy fölényben tudott játszani a PSG gárdája. Az első félidőben 75%-ban, a másodikban 71%-ban volt nála a labda. Zsinórban vezette az életveszélyes támadásait, gyengébb ellenfelét teljesen beszorítva annak saját kapuja elé. Mindent elmond a mérkőzés képéről még az is, hogy amíg a PSG 29 alkalommal lőtt kapura, addig a kis csapatnak ez 5 esetben jött össze és abból is csak egyetlen esetben sikerült erőtlenül eltalálniuk az ellenfelük kapuját.

Már az első félidő közepén meg volt a PSG előnye. Ezután is futószalagon jöttek a helyzeteik, de csak a 74. percben sikerült ismét betalálniuk egy jogos 11-es következményeként. A vereség ellenére is le a kalappal a Les Herbies előtt azért, hogy egyáltalán el tudtak jutni idáig, és hogy itt is az óriás ellen megúszták két gólos vereséggel a mérkőzést.

A döntő mérkőzését a Stade de France Stadionban, Párizsban játszották le a csapatok és a mérkőzésre kilátogató 73.772 néző mindkét csapatot nagyon megtapsolta a végén. Az itt elért 2-0-s győzelmével tehát a PSG nem csak a bajnokságot nyerte meg, de mellé a kupa győztes megtisztelő címét is bezsebelhette.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook