2019. január 16. - Gusztáv

Rajtol a női kézilabda VB

2017. december 2. Szerző: Rózsa Misi
Németország lesz a házigazdája ezúttal a női kézilabda VB küzdelmeinek. Nagyon erős mezőny gyűlt össze a találkozóra, sok esetben lehet számítani szoros, kemény és igen kiélezett küzdelmekre. Természetesen a nyitó mérkőzést 19 órától a házigazdák játszhatják majd le, első ellenfelük Kamerun lesz, akit jó eséllyel le is fognak tudni győzni.

 

Büszkén mondhatjuk, hogy a magyar lányok kiverekedték magukat a világversenyre. Itt tehát a labdarúgó VB-vel szemben, lesz lehetőségünk nagyon szurkolni a csajoknak, akik nem gyenge csoportba kerültek, de reális esélyük lehet innen tovább verekedniük magukat. Mi mind, nagyon fogunk ezért szurkolni nekik és a szakmai stábnak.

A csapatokat négy csoportba sorsolták be. Minden csoportban hat tag küzd a sikerért. Minden csoportból az első négy juthat tovább az egyenes kieséses szakaszba.  A kiesőknek sem ér véget a torna, mert a csoportból 5. helyen kiesők a 17-20. helyért küzdhetnek meg még egymással, míg a 6. helyen kiesők a 21-24. helyért csatázhatnak egy utolsót.

Az A csoport tagjai:

Franciaország

Románia

Spanyolország

Szlovénia

Angola

Paraquay

A B csoport tagjai:

Magyarország

Norvégia

Svédország

Csehország

Lengyelország

Argentína

A C csoport tagjai:

Dánia

Oroszország

Montenegró

Brazília

Japán

Tunézia

A D csoport tagjai:

Németország

Hollandia

Szerbia

Dél-Korea

Kína

Kamerun

Görbitz Anitáék december 2-án kezdik meg a tornát. Első ellenfelünk Norvégia lesz. December 3-án a svédek következnek majd. Egy nap szünet után december 5.-én küzdünk meg az argentinok ellen. Két nap pihenő, és utána december 7-én Lengyelország, december 8-án az utolsó mérkőzésen Csehország lesz az ellenfelünk. A csoportból való továbbjutás kötelező feladat a lányoknak, de reméljük nagyon sokáig fognak menetelni a VB-n és nagy siker vár rájuk a végén. Nem lesz könnyű, de ezek a csajok képesek arra, hogy megcsinálják, ha fejben bírni fogják a nagy terhelést.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook