2019. február 19. - Zsuzsanna

Ramos és a természet

2018. március 10. Szerző: Szele Tamás
Hm, hogyan is kéne erről szalonképesen beszámolni... mármint Sergio Ramos és a természet bonyolult kapcsolatáról, mely szó szerint rányomta bélyegét a tegnapi Real Madrid-Eibar mérkőzésre, még akkor is, ha a végén az eredmény 2-1 lett a Real javára? Fogalmazzunk úgy: nem természetvédelemről lesz szó és nem is természetjárásról.

 

Inkább a természet hívásáról. Történt ugyanis, hogy a spanyol bajnoki 70. perce táján furcsa jelenet játszódott le: a három cseréjét addigra már pont kihasználó Real egyik legfontosabb embere, Sergio Ramos 1-1-nél fogta magát, és minden látható sérülés nélkül levonult a pályáról. Aztán pár perc múlva ugyancsak magyarázat nélkül visszatért, végül pedig Ronaldo berúgta a győztes gólt. Íme, a történtek:

A jelenlévő – és távollévő – szaksajtó azonnal lázas találgatásba kezdett, mi okozhatta a titokzatos intermezzót, a jelenlévő kollégák jobb helyzetben voltak, ugyanis a mérkőzés után megkérdezhették Zinedine Zidane edzőt Ramos különútjáról. Zidane pedig keresetlen szavakkal fogalmazott, előre is elnézést kérek miatta:

„Ramosnak sz@rnia kellett, de néhány perc alatt elvégezte a dolgát, és jött is vissza a pályára, így nem volt gond.”

Hát, kérem, az már más. Ha menni kell, akkor bizony menni kell, nincs mese. Maga Ramos is megerősítette egy rövid tweetben a Mester által elmondottakat, emígyen:

„Hívott a természet. Lementem és visszajöttem. Feltöltődtem. A csapat gólt lőtt. Irány haza, így tovább!”

Ha akarjuk, hívhatjuk feltöltődésnek is, ezen nem érdemes vitatkozni, amit kell, azt kell – Ramos még jobban is járt, mint Gary Lineker 1990-ben, mikor a világbajnokságon az írek ellen játszott mérkőzés alatt hasonló késztetést érzett, ám ő, hogy úgy fogalmazzunk, nem ment le ilyen apróságok miatt a pályáról.

Elintézte helyben.

Bocsánat, de egy pesti vicc jut az eszembe: ketten ülnek egymás mellett a zsúfolt hetes buszon, egyikük szimatol.

Micsoda bűz... mondja, maga besz@rt?
Be én.
És miért ül ilyen nyugodtan?
Még nem fejeztem be.

Elnézést...

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook