2018. december 10. - Judit

A Real Madrid mindenek felett

2017. december 21. Szerző: Rózsa Misi
Amit lehetséges volt megnyerni, ezek mindent megnyertek. Miközben mentek a céljaik felé, azt várták sokan, hogy egyszer csak kipukkadnak. De ezek az Istennek nem akartak kipukkanni.

 

Ha szoros küzdelem mellett is, de csak megnyerték a spanyol bajnokságot, ami a világ egyik legkeményebb bajnoksága jelenleg. Ha nem is túl könnyedén, de megnyerték a Bajnokok Ligáját is. És még mindig bírták a menetelést, hiszen utána megnyerték az Európai Szuperkupát is a Manchester United ellen.

13 szezon óta második helynél rosszabb helyen nem végzett a bajnokságukban. Harmincháromszoros spanyol bajnok. Ezt senki nem tudta eddig még érdemben megközelíteni se Spanyolországban. A Barca követi őket messze leszakadva 24 bajnoki címével. Nemzetközi porondon is rekorder, hiszen 12 alkalommal sikerült megnyernie a BEK/BL küzdelmeit, amit szintén rajta kívül senki nem tudott még produkálni. 19 esetben nyerte már el a Spanyol Kupát és 10 esetben a Spanyol Szuperkupát. Soha senkinek rajta kívül még BL címet nem sikerült megvédenie. De soha senkinek rajta kívül nem sikerült még megvédenie a Klubvilágbajnoki címét sem. Egyetlen bukása volt az előző szezonban, a Spanyol Kupát nem tudta elhódítani most.

14. alkalommal rendezték meg idén a Klubvilágbajnokságot. Minden földrész legjobb csapata és a versenynek otthont adó ország bajnoka vehetnek részt ezen a viadalon. Annyi könnyítést kapnak a nagy ászok, hogy a BL győztes és a Libertados kupa győztese, csak az elődöntőknél kapcsolódnak bele a játékba. Az idei Klubvilágbajnokság résztvevői voltak:

Al-Jazira

Auckland City

Urawa

Real Madrid

Gremio

Pachuca

Wydad

Az Al-Jazira csapata a nyolcad döntőben megverte 1-0-ra az Auckland City csapatát és ezzel továbbjutottak. A negyeddöntőben is sikerült nyerniük, ott az Urawa ellen arattak szintén 1-0-s győzelmet.

A negyeddöntő másik mérkőzésén a Pachuca 1-0-ra nyert a Wydad ellen és jutott el az elődöntőbe.

Az elődöntőben nem született meglepetés. A Real Madrid 2-1-re legyőzte az Al-Jazira csapatát ezzel ők jutottak be a döntőbe. A másik ágon a brazil Gremio megverte 1-0-ra Pachuca-t és ezzel érvényesítve a papírformát, ő játszhatta a döntőt a Real Madrid ellen.

A döntőben nagyon meg tudták ugyan nehezíteni a Real Madrid dolgát, a Gremio játékosai, annak ellenére is, hogy a Real végig hatalmas fölényben játszott és egyértelműen bizonyította, hogy klasszisokkal jobb soros ellenfelénél is. Aztán egy rosszul felállított sorfal következtében C. Ronaldo találatával a Madrid el is döntött mindent, így megvédte Klubvilágbajnoki címét, ami előtte soha senkinek még nem sikerült.

A Real Madrid ezzel az újabb jelentős sikerével elérte, hogy elvitathatatlan legyen, hogy jelen pillanatban ők a világ legjobb labdarúgó csapata.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook