2019. május 26. - Evelin, Fülöp

Real Madridé a serleg

2018. május 27. Szerző: Rózsa Misi
Nagyon hosszú volt az út Kijevig, a Bajnokok Ligájának döntőjéig. Mindkét csapat, aki kiverekedte magának a döntőbe jutást, igen kemény ellenfelek sorát legyőzve jutott el idáig és mindkettő abszolút érdemes lett volna a kupa elhódítására.

 

Különösen szép a Liverpool esetében, hogy idáig el tudott érni ebben a szezonban, hiszen a szezon előtt, kevesen tippeltek volna arra, hogy ők lesznek a döntő egyik részvevői.

A Liverpool kezdte harcosabban és veszélyesebben az összecsapást. Már az első percektől kezdve sikerült veszélyes akciókat vezetniük az ellenfél kapuja ellen. Gyors játéka a támadóknak, nagyon nem feküdt a Real Madrid védelmének. Az első 20 perc egyértelműen a Liverpool 20 perce volt. A Real Madrid, alig tudott kijönni saját térfeléről. A Liverpool játéka alapvetően Salah zseniális képességeire épül fel. Ő a csapat lelke és motorja. Amikor Ramos a 31. percben nagyon alattomos és felháborító módon olyan sérülést okozott neki – nem kizárt, hogy tudatosan- hogy ne tudja folytatni a mérkőzést, a játék képe azonnal megváltozott. Egyre jobban sikerült a Real Madridnak felszabadulni a nagy nyomás alól és átvették határozottan a játék irányítását.

Igazából a spanyolok fölénye a második játékrészben mutatkozott meg igazán. Nem is lepett meg senkit ezért, hogy az 51. percben Benzema találatával a Madridnál volt az előny is. Igaz ennek csak négy percig örülhettek, mert jött Mane és ki tudott egyenlíteni. A 61. percben cseréltek a spanyolok és behozta Zidane, Bale-t a pályára. Hogy milyen jó cserének bizonyult ez a lépés, az a 64. percben lett egyértelmű, amikor félelmetesen nagy és parádés ollózásos góljával Bale megint a spanyolokat juttatta előnyhöz. Hiába volt hatalmas nyomás alatt az angol kapu, itt még benne volt a Liverpool játékában, hogy akár az egyenlítést is összehozhatják valahogy. De amikor a 83. percben Bale megszerezte önmaga második, csapata harmadik találatát, gyakorlatilag ezzel minden el is dőlt ebben a küzdelemben.

A játék utolsó pillanatában Ronaldo majdnem gólhelyzetbe került, de egy néző beszaladt a pályára, akit a biztonságiak letepertek, de Ronaldo elveszítette a lehetőségét arra, hogy gólt szerezzen a BL döntőben. Hozzá kell tenni, hogy a beszaladó szurkoló, aki lehet góltól fosztotta meg Ronaldot, a Real Madrid szurkolója volt.

Ez a mérkőzés egyértelműen az angoloknak azon ment el, hogy elveszítette a csapat Salah-t és a kapusuk Loris Karius olyan hibát vétett két gólnál is, ami miatt az U-10-es csapattól is elzavarnák. Az első gólnál a kidobásnál Benzema lábára dobta a labdát, abból szerzett előnyt a Madrid. A harmadik gól pedig hatalmas potya gól volt, gyengén hullott a távoli lövés lefelé, és a kapus megfogta, de be is ejtette azt saját kapujába. Ilyet ezen a szinten, már nagyon rég nem lehetett látni szerencsére.

A Real Madrid örülhetett tehát a végén, ők nyerték meg a 2017-2018-as BL szezont, amire nehéz lenne vitatni, hogy rászolgáltak az eddig vezető út során mutatott teljesítményükkel. Nagyon sajnálhatjuk a Liverpoolt, de fognak ők még BL döntőt játszani, ahol a siker melléjük fog állni. Ezzel az idei BL szezon hivatalosan is véget ért.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook