2019. január 16. - Gusztáv

Real Madridé a serleg

2018. május 27. Szerző: Rózsa Misi
Nagyon hosszú volt az út Kijevig, a Bajnokok Ligájának döntőjéig. Mindkét csapat, aki kiverekedte magának a döntőbe jutást, igen kemény ellenfelek sorát legyőzve jutott el idáig és mindkettő abszolút érdemes lett volna a kupa elhódítására.

 

Különösen szép a Liverpool esetében, hogy idáig el tudott érni ebben a szezonban, hiszen a szezon előtt, kevesen tippeltek volna arra, hogy ők lesznek a döntő egyik részvevői.

A Liverpool kezdte harcosabban és veszélyesebben az összecsapást. Már az első percektől kezdve sikerült veszélyes akciókat vezetniük az ellenfél kapuja ellen. Gyors játéka a támadóknak, nagyon nem feküdt a Real Madrid védelmének. Az első 20 perc egyértelműen a Liverpool 20 perce volt. A Real Madrid, alig tudott kijönni saját térfeléről. A Liverpool játéka alapvetően Salah zseniális képességeire épül fel. Ő a csapat lelke és motorja. Amikor Ramos a 31. percben nagyon alattomos és felháborító módon olyan sérülést okozott neki – nem kizárt, hogy tudatosan- hogy ne tudja folytatni a mérkőzést, a játék képe azonnal megváltozott. Egyre jobban sikerült a Real Madridnak felszabadulni a nagy nyomás alól és átvették határozottan a játék irányítását.

Igazából a spanyolok fölénye a második játékrészben mutatkozott meg igazán. Nem is lepett meg senkit ezért, hogy az 51. percben Benzema találatával a Madridnál volt az előny is. Igaz ennek csak négy percig örülhettek, mert jött Mane és ki tudott egyenlíteni. A 61. percben cseréltek a spanyolok és behozta Zidane, Bale-t a pályára. Hogy milyen jó cserének bizonyult ez a lépés, az a 64. percben lett egyértelmű, amikor félelmetesen nagy és parádés ollózásos góljával Bale megint a spanyolokat juttatta előnyhöz. Hiába volt hatalmas nyomás alatt az angol kapu, itt még benne volt a Liverpool játékában, hogy akár az egyenlítést is összehozhatják valahogy. De amikor a 83. percben Bale megszerezte önmaga második, csapata harmadik találatát, gyakorlatilag ezzel minden el is dőlt ebben a küzdelemben.

A játék utolsó pillanatában Ronaldo majdnem gólhelyzetbe került, de egy néző beszaladt a pályára, akit a biztonságiak letepertek, de Ronaldo elveszítette a lehetőségét arra, hogy gólt szerezzen a BL döntőben. Hozzá kell tenni, hogy a beszaladó szurkoló, aki lehet góltól fosztotta meg Ronaldot, a Real Madrid szurkolója volt.

Ez a mérkőzés egyértelműen az angoloknak azon ment el, hogy elveszítette a csapat Salah-t és a kapusuk Loris Karius olyan hibát vétett két gólnál is, ami miatt az U-10-es csapattól is elzavarnák. Az első gólnál a kidobásnál Benzema lábára dobta a labdát, abból szerzett előnyt a Madrid. A harmadik gól pedig hatalmas potya gól volt, gyengén hullott a távoli lövés lefelé, és a kapus megfogta, de be is ejtette azt saját kapujába. Ilyet ezen a szinten, már nagyon rég nem lehetett látni szerencsére.

A Real Madrid örülhetett tehát a végén, ők nyerték meg a 2017-2018-as BL szezont, amire nehéz lenne vitatni, hogy rászolgáltak az eddig vezető út során mutatott teljesítményükkel. Nagyon sajnálhatjuk a Liverpoolt, de fognak ők még BL döntőt játszani, ahol a siker melléjük fog állni. Ezzel az idei BL szezon hivatalosan is véget ért.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook