2018. október 20. - Vendel

Rekordot döntött a Manchester City

2017. december 4. Szerző: Rózsa Misi
Sokáig kis csapat volt, amolyan futottak még kis gárda, amelyik elfocizgat a nagy Manchester United árnyékában. Igaz a klub a kezdetekben sikeres volt...

 

Négyszer megnyerték a bajnokságot, négyszer a FA kupát és egyszer még nagy meglepetésre a KEK trófeáját is el tudták hozni, de 1976 után hatalmas mélyrepülésbe ment át a csapat. Többször kiesett az élvonalból, majd egyszer még a hullámvölgye alján, a harmadosztályt is megjárta egy ideig.

Amikor új elnöke lett David Bernstein személyében a csapatnak, aki új rendszert vezetett be, a pénzügyileg is kaotikus állapotoktól szenvedő klubnál, lassan elindultak előre az ezredfordulónál. A harmadosztályú szezont megnyerték és visszajutottak a második osztályba. Innen egy év kellett ahhoz, hogy megint az élvonalhoz tartozhasson a csapat. Igaz azonnal ki is estek. Aztán jött Kevin Keegan, aki kitalálta azt a játékrendet, ami leginkább fekszik ma is a Citynek és ami által ma már valóban a legjobbak között lehet őket számon tartani megérdemelten.

2008 tavaszán a klubnak új tulajdonosa lett, egy arab sejk, aki nem sajnálta a pénzt a csapat megerősítésére és hitte, hogy a sok-sok befektetett pénz egyszer meg fog térülni számára. És a city egyre előrébb lépked a hazai és a nemzetközi porondon egyaránt. Meccseire általában 50 ezer fanatikus szurkolója jár ki és oroszlánbarlangot képesek bárhol varázsolni a csapat számára.

Most a hétvégén a csapat a Huddersfield stadionjában lépett pályára. Nem volt kérdés, hogy a vendégek az esélyesebbek, de nagy meglepetést okozva a hazai csapat jutott előnyhöz és ezt az előnyét egy félidőn keresztül tartani is tudta. De aztán a 47. percben egy jogos 11-est követően Agüero góljával meg lett az egyenlítés és a 84. percben a City megfordította az eredményt is. De itt nem csak a győzelemnek, és a három pontnak örülhetett most a csapat.

Hatalmas klubrekordot sikerült beállítaniuk. 13 mérkőzés során 37 pontot hoztak össze maguknak a megszerezhető 39-ből, amire még tényleg soha nem volt példa a klub történetében. De nem csak saját rekordot döntöttek meg, hanem azzal, hogy 11 idegenbeli mérkőzésükből egymás után sikerült 11-et megnyerniük, a Premier Liga ebbéli rekordját is sikerült a csapatnak megdöntenie, így szurkolói korlátlan nagy öröme abszolút indokolt volt a mérkőzés lefújása után.

A Manchester City 13 forduló után ezzel a 37 pontjával vezeti a bajnokságot, a 29 pontos Manchester United és a 26 pontos Chelsea előtt. 12 győzelmük és egyetlen döntetlenjük van csupán eddig.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook