2023. február 7. - Rómeó, Tódor

Renzo és Enzo

2018. november 23. Szerző: Szele Tamás
Vannak olyan történetek a sport világában, amiktől a legtapasztaltabb, kérges lelkű kolléga is megtörölgeti a szemüvegét, nyilván nem azért, mert könny szökött volna a szemébe, olyan nincs, de az az átok szemüveg párásodik, nem tudni miért, mindig olyankor, mikor efféle hírek érkeznek, mint a kis argentin Renzo története. Igen, valahogy így kéne mindig...

 

Arról van szó, hogy Argentínában e hét szombat este kilenc órától rendezik a Libertadores-kupa döntőjének második felvonását, ahol a River Plate fogadja a Boca Juniorst a legendás Monumental Stadionban. Hogy miért ezt a párosítást nevezik Superclasicónak, arra ékes példa Renzo esete. A hatéves argentin kisfiú ugyanis kész volt eladni az összes játékát (és nem volt sok neki), hogy legyen pénze jegyet venni és elutazni a mérkőzésre.

Ahogy az lenni szokott, a történelmi döntőre pillanatok alatt elkelt a jegyek nagy része, a maradékhoz pedig csak horrorösszegekért lehet hozzájutni a feketepiacon. A fiatal River Plate-drukker Renzo 480 kilométerre lakik a mérkőzés helyszínétől, és a családja sincs olyan anyagi helyzetben, hogy esélye legyen bejutni a stadionba, de mégis úgy döntött, megpróbálkozik a lehetetlennel. Kiült a lakásuk elé, és eladásra kínálta játékait, csak hogy ott lehessen szombaton a Monumental Stadionban. A közösségi oldalak azonnal felkapták a hatéves kisfiú történetét, így a fotó eljutott a River Plate vezetőihez is, akik kapcsolatba léptek a családdal. Meghívták Renzót és az édesanyját a döntőre, állva az útiköltséget és a belépőjegyüket, de csak azzal feltétellel, ha Renzo nem adja el a játékait.

Ráadásul a klub egyik legendája, az uruguayi Enzo Francescoli egy dedikált sapkát és mezt küldött neki, így értékes ereklyékkel is gazdagodott. „Köszönjük Renzónak, hogy emlékeztetett minket, szurkolókat arra, hogy a River a közös szenvedély, amit hajt minket” – mondta Francescoli, aki korábban kétszer is megnyerte a Libertadores-kupát a River Plate játékosaként.

Hát ez az, hölgyeim és uraim, ez az: ilyen a valódi sportszeretet és ilyen a sport valódi szelleme is.

Ha mindenki, minden nap ilyen tudna lenni, egyedül a sport is képes lenne megjavítani a világot.

Nyissuk ki a szemünket, lássuk meg a kis (és nagyobb) Renzókat magunk körül is.

Segítsünk. Menni fog.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook