2019. január 18. - Piroska

Repülőrajt

2018. január 3. Szerző: Szele Tamás
Hölgyeim és uraim, a magyar tenisz valóságos repülőrajttal kezdte 2018-at: Babos Timea és Fucsovics Márton már az év első napján megmutatta oroszlánkarmait, és imponáló győzelmekkel lepték meg a közönséget – hajrá, előre, csodálatos nyerő szériára számítunk tőlük! De lássuk pontosabban is, mi történt.

 

Babos Tímea két sima játszmában legyőzte a kínai Vang Hszi-jut a 750 ezer dollár (194 millió forint) összdíjazású sencseni keménypályás női tenisztorna első fordulójában, hétfőn.

A nyolcadik helyen kiemelt Babos mindössze két játszmát veszített a 72 perces mérkőzésen a világranglista 584. helyén álló 16 éves riválisával szemben, aki szabadkártyával került a főtáblára.

A rangsorban 55. magyar teniszező ellenfele a nyolcaddöntőben a lengyel Magda Linette (72.) lesz, akivel korábban még nem találkozott.

A kínai tornát a világranglista-vezető román Simona Halep és a korábbi világelső orosz Marija Sarapova is sima győzelemmel kezdte.

No, de Fucsovics Márton sem tétlenkedett: két sima játszmában legyőzte az argentin Nicolas Kickert az indiai Púnában zajló, 501 ezer dollár (130 millió forint) összdíjazású keménypályás férfi tenisztorna első fordulójában, hétfőn.

A világranglista 85. helyén álló magyar játékos öt alkalommal vette el dél-amerikai ellenfele adogatójátékát, Kickernek ez egyszer sem sikerült a mindössze 55 perces mérkőzés során.

"Jól ment a játék, a szerváim nagyon hatékonyak voltak, és végig tudtam irányítani a meccset" - mondta Facebook-oldalán a győztes.

Fucsovics ellenfele a nyolcaddöntőben a negyedik kiemelt francia Benoit Paire lesz. A két teniszező eddig egy alkalommal találkozott egymással: tavaly áprilisban, a franciaországi Sophia Antipolisban rendezett challenger-torna negyeddöntőjében Paire két szettben győzött.

Hát kérem, amint valamikori sportrovat-vezetőm szokta volt mondani, ha nagyon nagy dicsérettel illetett: „Ezt várja el a szakvezetés”. Meg a közönség is – köszönjük szépen, csak így tovább!

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook