2023. február 7. - Rómeó, Tódor

Részegek a jégen

2018. november 22. Szerző: Szele Tamás
Nem tudni, fulladt-e már botrányba curlingtorna az ismert történelem folyamán, a sportág hagyományaiból és jellegéből következően lehet, hogy ez az első eset: de hogy hatalmas a cirkusz a részeg kanadai curlingesek fellépése körül, és meglehet, életre szóló eltiltást iddogáltak össze maguknak, mégpedig a 2014-es olimpiai bajnok Ryan Fry vezetésével.

 

De hát hogy sikerülhetett ezt összehozni? Nos, az egyik rangos kanadai curlingtornán, a Red Deer Classicon indult a Jamie Koe, Ryan Fry, Chris Schille, DJ Kidby összeállítású négyes, és hát verseny előtt kissé iddogáltak. Nem nagyon – maximum negyven sört és pár liter töményet fogyaszthattak, ami fejenként lebontva is tisztes adag, van, aki ennyitől kórházba is kerül. De a sportoló nem, a sportoló edzett és bírja – sőt, a curlinges még el is indul a versenyen, ennyi elektrolittal feltöltve!

Ez viszont hiba volt. A helyi beszámolók szerint „totál részegen” álltak oda játszani utolsó mérkőzésükhöz vasárnap délben. A szervezők már nem is engedték nekik befejezni ezt a találkozót. Az illuminált állapotban jégre lépő srácokra először az ellenfél kezdett el panaszkodni, majd a nézőknek is feltűnt, hogy valami nem „kerek”, végül a torna szervezői kénytelenek voltak közbeavatkozni.

„Teljesen be voltak rúgva, így mentek ki játszani, seprűket törtek, vállalhatatlan módon viselkedtek. Erre pedig a mi sportágunkban senki sem kíváncsi, ami sok, az sok” – foglalta össze röviden a kizárás okát a CBS Sportsnak a létesítmény igazgatója, Wade Thurber, aki hozzátette, hogy a „banda” már az öltözőben elkezdte a tombolást, ahol más csapatok felszerelését kezdték el rugdosni. A kizárásról szóló döntés mellé életre szóló kitiltást is kezdeményezett a rendező curling klub, ami a sportág etikettjét és hagyományait figyelembe véve teljesen jogos döntés.

„Őszintén szeretnénk elnézést kérni a szurkolóktól és a Red Deer Classic szervezőitől is. Azért jöttem ide a tornára, hogy játsszak, elfogadhatatlan, ahogy viselkedtünk, teljes joggal zártak ki bennünket. Túlságosan elengedtem magamat, amit nem szabadott volna” – nyilatkozta – már józanul – az olimpiai bajnok Fry, aki felajánlotta, hogy az okozott károkat teljes mértékben megtéríti a csapat. Fry az olimpiai bajnoki címe mellett 2013-ban tagja volt a Brad Jacobs vezette világbajnok kanadai csapatnak.

Hát, urak, nem tudom... olyan van, hogy az ember eggyel többet iszik a kelleténél. Maximum kettővel. De tíz sörre már nehezen mondhatjuk, hogy véletlenül lecsúszott, némi tömény kíséretében. Azt is elhiszem, hogy vannak nehéz percek az életben, mikor jólesik egy ital. De ez nem egy volt – ez valóságos Niagara!

A részeg csapat ügyében természetesen a kanadai szakszövetség hivatott döntést hozni – mi maximum annyit mondhatunk, hogy ön dönt: iszik vagy seper.

Nagyon nem érte meg, urak.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook