2019. február 20. - Aladár, Álmos

Római ezüst

2018. július 1. Szerző: Szele Tamás
Mint tudjuk, tegnap nem volt mérkőzés a labdarúgó-világbajnokságon, mely tény jelentősen megnehezíti szándékunkat, hogy számoljunk be az eredményekről. Nehéz azt, ha meccs sem volt. Szerencsére azonban nem csak foci létezik a világon: Kapás Boglárka ezüstérmet nyert 1500 méteres gyorsúszásban a Hét Domb (Sette Colli) elnevezésű római verseny első napján, pénteken.

 

A magyar szövetség beszámolója szerint Kapás és az olaszok legjobbja, Simona Quadarella hamar ellépett a mezőnytől, gyakorlatilag 500-nál már 15 másodperccel jártak a többiek előtt. Kettejük különversenye féltávnál eldőlt, az olasz 16 percen belüli idővel nyert, míg az olimpiai bronzérmes Kapás 16:07.48-cal lett második. De hogy vélekedik Boglárka a helyezéséről?

„Mindenképpen jobbat akartam úszni, mint két hete Canet-ban, ami mondjuk nem volt annyira nehéz, és összességében elégedett vagyok ezzel az idővel. Az érződött, hogy az olasz lány azért be van gyorsítva, most volt nekik a Mediterrán Játékok, nyilván hazai pályán is bizonyítani akar, én pedig még csak ezután kezdek formába lendülni. Ettől függetlenül az biztos, hogy ő lesz az egyik legnagyobb ellenfelem Glasgow-ban, ráadásul ő komolyan elkezdi mindig, én pedig mindig egy kicsit nyugodtabban szeretem indítani, és aztán sebességet válatni. De pozitív érzések vannak bennem, tudom, hogy a csúcsforma sokkal jobb lesz ennél, és érzem, hogy akkor teljesen másképp néz majd ki egy ilyen verseny.” - nyilatkozta a verseny után a Magyar Úszószövetség honlapjának. Hajrá, Bogi, szurkolunk neked!

Ne feledkezzünk meg azonban a verseny többi reményteljes magyar résztvevőiről sem. Férfi száz pillangón remek második ötvenet jött a féltávnál még nyolcadikként forduló Pulai Bence, és végül ötödikként zárt 52.60-nal. „Ez az idei legjobb eredményem, nagyon jó volt ez az úszás, elégedett vagyok – hogy aztán Glasgow-ban indulhatok-e, az a kapitány döntésén múlik” – összegzett a csapat egyik „veteránja”. A számot egyébként a dél-afrikai olimpiai bajnok Chad le Clos nyerte 51.24-gyel, a legjobb európai a másodikként érkező brit James Guy volt 51.44-gyel – érdemes lehet majd összevetni ezeket az időket a Budapest Open szombati százas döntőjének eredményeivel.

Bochus Richárd a 7. helyen zárt 50 háton, gyengébb idővel (25.81), mint amennyivel délelőtt kvalifikálta magát. „Látszik sajnos, hogy nemrég kezdtem el újra komolyan edzeni, karra dolgozni például, még nincs meg a sebességem – mondta a döntőt követően a 2016-os Eb-ezüstérmes. – Egyszerűen nem tudtam úgy gyorsulni, ahogy kellett volna, valószínűleg túl mélyre mentem az elején, ötvenen ilyen hibából már nincs visszaút. De még van egy hónapom, azért az sokat számíthat.”

Urak, drukkolunk, sok sikert nektek is, nem kétséges, hogy lesz ez jobb – de a mai köszönetünk Boglárkáé.

Mondtam, hogy van világ és van sportsiker a focin túl is?

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook