2022. augusztus 14. - Marcell

Római érmek

2017. november 9. Szerző: Rózsa Misi
Hát akkor most Róma is megfizette éremadóját a magyar parasportolóknak: a kerekesszékes vívó világbajnokságon ránk szakadt az utóbbi időben már megszokottnak mondható éremeső. Az Örök Város, most kifosztva, bánatosan üldögél a hét halmán, a mi fiaink-lányaink pedig érmekkel dúsan megrakodva térnek majd haza.

 

De számoljunk be pontosan a sikerekről! Krajnyák Zsuzsanna a párbajtőr után tőrben is aranyérmet nyert a római kerekesszékes vívó-világbajnokságon. Ugyanebben a számban Hajmási Éva második lett, akárcsak férfi kardban Osváth Richárd.

Krajnyák az A sérültségi kategória szerdai versenyében a legjobb 16 között grúz ellenfelet győzött le magabiztosan, majd az olasz színekben szereplő Andrea Mogosnál három tussal bizonyult jobbnak a negyeddöntőben. A fináléért az orosz Alena Jevdokimova ellen nyert 15-13-ra, a döntőben pedig csapattársát, Hajmási Évát múlta felül 15-7-re. Utóbbi az ezüstéremig dél-koreai, ukrán és többszörös paralimpiai bajnok hongkongi vívót győzött le - a viadal honlapja szerint.

A paralimpiai ezüst- és bronzérmes, 38 éves Krajnyák előzőleg 2002-ben és 2011-ben volt egyéniben világbajnok, Rómában pedig keddi győzelme után már a második egyéni diadalát aratta.

A tavalyi, riói paralimpián tőrben és kardban is ezüstérmes Osváth is közel állt a duplázáshoz, a keddi tőr győzelmét követően szerdán kardban második lett az A kategóriában. Orosz és ukrán ellenfelét simán verte, a negyeddöntőben a francia Ludovic Lemoine-t 15-11-re győzte le, akárcsak egy fordulóval később a görög Vaszileiosz Ntuniszt. A döntőben aztán az orosz Makszim Saburovtól egyetlen tussal, 15-14-re kapott ki.

A női tőrözők B kategóriájában Dani Gyöngyi hatodik lett.

Hajtsuk meg fejünket parasportolóink teljesítménye előtt: szép volt, hölgyek, urak, köszönjük!

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook