2018. június 23. - Zoltán

Ronaldo, a butácska

2017. augusztus 6. Szerző: Szele Tamás
Kérném, tisztelt bíróság, tekintetbe venni, hogy ügyfelem, Cristiano Ronaldo engem nem bízott meg jogi képviseletével, tehát maximum fogadatlan prókátora lehetek, sőt, ha nem tetszik neki érvelésem, jó esélyem van a fogatlanságra is, mégis megpróbálnám megvédeni. Mármint a saját érvelésétől, ugyanis pillanatnyilag folyó ügyében ő jelenti a legnagyobb veszélyt önmagára nézve.

 

Mint a világsajtó, közelebbről a portugál abola.pt jelentette, lezajlott az első meghallgatása az adócsalási ügyében. A Real Madrid sztárján 14,7 millió be nem fizetett adót kérnek számon. Mármint euróban, kérném tisztelettel, nem forintban vagy fabatkában. Tisztes összeg, de mit adott elő a közkedvelt CR7 mentségére?

„Nem sokat értek az egészből, mert csak hat osztályt végeztem az általános iskolában. Az egyetlen dolog, amihez konyítok, az a labdarúgás. Ha a tanácsadóim azt mondják, hogy „Cris, nincs semmi probléma”, akkor hiszek nekik. Ragaszkodom hozzájuk, mert ők a legjobbak. Jól megfizetem őket, hogy megfelelően végezzék a dolgukat.”

Ehhez még érvként hozzátette, hogy ügynöke, Jorge Mendez sem ért, de ennek dacára teljesen megbízik benne, lévén Mendez úr a gyermekei keresztapja. Sőt, azt is megjegyezte, hogy mikor a Manchester United játékosa volt, soha nem támadtak ilyen jellegű problémái, ezért minél hamarabb szeretne visszaigazolni valamely brit csapathoz.

Tisztelt bíróság, én azt tudom, hogy ez nem érvelés: a Man United idejében talán azért nem keveredett ügyfelem adócsalási ügybe, mert akkor még nem csalt adót, ez adhat némi magyarázatot a dolgok állására.

Azt sem vonom kétségbe, hogy Dél-Európában a keresztapa fogalma több értelemben is szent dolog, bár szeretném megjegyezni, hogy akármennyire is keresztapa valaki, mely állapot eléréséhez külön képzettségre és ismeretekre vajmi kevés szükség van, amennyiben nem ért a számtani     alapműveletekhez, az adóügyekhez és általában véve az üzleti élet szabályozásához, botor dolog pénzügyek intézésével megbízni. Védelmemet erre, és ügyfelem az irányú nyilatkozatára építeném, miszerint ő maga sem ért a focin kívül semmihez.

Ugyanis ez a nyilatkozat világosan mutatja, miszerint az alperesnek arról sincs fogalma, hogy a törvény ismeretének hiánya nem jelent felmentést a törvény hatálya alól. Márpedig ez az elv társadalmunkban közismert, így ha valaki nem tud róla, az azt jelenti, hogy komoly kihívásokkal küszködik.

Kérném tehát, hogy védencem szellemi állapotát az ügy folytatása előtt szíveskedjen megvizsgálni néhány igazságügyi orvostani szakértő. Amennyiben bebizonyosodik, hogy nem képes felelni tetteiért, úgy kérem azonnali felmentését is.

Ilyesmit ugyanis csak az mond bíróságon, aki tényleg, hm, izé, szóval hülye.

Ja, hogy mellesleg idén egyedül eldöntötte a Bajnokok Ligája döntőjét?

Pedig ahhoz is kell ész, nem is kevés.

Akkor mégsem hülye.

Csak hülyéskedik...

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook