2019. január 16. - Gusztáv

Ronaldo be sem talált!

2018. április 26. Szerző: Rózsa Misi
Ki ne ismerné azt a régi közhelyet, hogy a foci egy olyan játék, amit 22 ember játszik és a végén mindig a németek nyernek. Persze ez a közhely, ahogy közhelyekkel rendre megtörténik, már rég megdőlt, de azért úgy megszoktuk, hogy ennek ellenére mondogatjuk magunknak, amikor csak aktuálisnak véljük.

 

A Bayern München vitathatatlanul a legjobb német csapat. Hogy a spanyolok közül a Real Madrid a legjobb spanyol csapat vagy a Barcelona, arról sokan sokat tudnak vitázni egymással. De akármi is az igazság, a Real Madrid ma ott van a világ legjobb labdarúgó csapatai között. Igaz ez a Bayern Münchenre is elmondható, ezért amikor kiderült a BL-ben, hogy a sors szeszélye folytán az elődöntőben egymással kell megmérkőznie a Bayern Münchennek és a Real Madridnak a döntőbe jutásért, akkor sokan gondoljuk úgy, hogy ez tulajdonképpen maga az előrehozott döntő. Bár a Liverpool szurkolói közül, nagyon sokan nem értenek ebben egyet velünk és a Pool előző napi játékát elnézve nagyon sokan csatlakoztak a kételkedőkhöz.

A Bayern kezdte jobban a hazai mérkőzését a Real Madrid ellen. Rengeteg helyzetet dolgoztak ki, és a spanyolok szinte oda lettek saját térfelükhöz szegezve, ami nagyon nem volt kedvükre való. Ritka az, amikor egy csapat ennyire fölébük tud kerekedni. A 28. percben a sok helyzetből végre sikerült a németeknek betalálniuk és nagy erővel nyomultak tovább előre az újabb találat elérésének érdekében. De szinte a semmiből, egy kontra eredményeként, a Real Madrid a 44. percben egyenlíteni tudott.

A második félidőre jelentőset fordult a játék képe. A spanyolok kezdtek kiszabadulni a szorításból és egyre több veszélyes helyzetet sikerült nekik is kialakítaniuk. Az 57. percben Asensio találatával a spanyolok megfordították a mérkőzést. Igaz ezután megint a németek előtt adódott több helyzet, de nem sikerült egyiket se gólra váltaniuk, így a két csapat első mérkőzésén 2-1-es vendég győzelem született.

Igaz azt is el kell mondanunk ehhez, hogy két esetben is nagyon egyértelmű 11-est nem adott meg a játékvezető a hazai csapatnak.

A bajorok, ha tovább akarnak lépni, most már egyetlen lehetőségük erre az lehet, ha idegenben tudnak nyerni. A Real Madrid barlangjában jól szerepelni, a legjobbak, legjobbjainak is nagy kihívás, főleg úgy, hogy a Real idegenben szerzett két gólt. Annak ellenére, hogy most a spanyoloknál az előny, nem lehetnek ők se persze nyugodtak, mert a Bayern hajtott már végre csodákat. Annál is nagyobbakat, mint ami itt kell majd a sikerükhöz. Nagyon izgalmas mérkőzést fog hozni minden valószínűség szerint a visszavágó összecsapás Madridban!

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook