2019. január 16. - Gusztáv

Ronaldo egy csoda

2018. április 4. Szerző: Rózsa Misi
Ha kedd, akkor természetesen labdarúgó BL áprilisban. Az ember a játék ezen szakaszában, már reggel elkezdi felöltöztetni rá a lelkét, mert sejtheti, hogy este csodában lesz része. Délelőtt az izgalom egyre nő, délután már folyamatosan az órát nézi, hogy teljen már az idő, jöjjön végre a meccs.

 

Ilyenkor az óra rendkívül lassan tud előre lépdegélni. És ha végre itt az este, a kezdés előtt magához vesz söröket, kis kaját, ropogtatni valót és a tévé elé telepszik és azt mondja: itt vagyok, kezdhetjük uraim. És amikor a csapatok a pályára lépnek megdobban a szív és reméli, bejön, amire tippelt.

A Juventus-Real Madrid mérkőzéstől nagyon kiélezett, nagyon szoros, nagyon pergős esemény dús csatát vártam. Ezen kicsit úgy festett képes lesz rontani az, hogy Ronaldo okos góljával, már a 3. percben a Real Madrid meg tudta szerezni az előnyt. Ez a vendégeket kényelmessé tette, nem volt már olyan sürgős számukra, hogy jöjjenek előre. A Juventus is óvatosan játszott és ritkán jutott el a Real kapujához, viszont pár veszélyes helyzete akadt még, igaz ugyanez bőven elmondható volt a Real Madrid csapatáról is. Amikor ez a két óriás óvatosan játszik, akkor is hegyek mozdulnak el a helyükről természetesen és igen szórakoztató tud lenni a párharcuk. Az első félidőben az eredmény ellenére a több kapura lövés a Juventushoz volt köthető, ők indítottak több lövést az ellenfél kapuja felé, de amíg a vendégek kevesebből is betaláltak, ez az olaszoknak nem jött össze.

A második játékrész szinte tükörképe volt az elsőnek, igaz a labdabirtoklás aránya kiegyenlítődött, de érdekes módon a Real Madrid volt a kezdeményezőbb, ők eresztették el lövések tömegét az ellenfél kapujára és sok esetben vagy hatalmas bravúr mentette meg az olaszokat az újabb góltól, máskor pedig a szerencse állt az oldalukra. De aztán a 64. percben már se a szerencse, se a bravúr nem állt az oldalukra és Ronaldo olyan ollózásos gólt vágott be nekik, amire nagyon-nagyon sokáig fogunk emlékezni, és amiről érdemes is lesz még sokáig és sokat beszélni, mert valóban csemege volt, szenzációs találat, zseniális technikával. A második bekapott gól után 2 perccel a hazai csapat, még emberhátrányba is került. Ez azt hiszem minden reményüket és lehetőségüket elvette. Szinte természetes is volt, hogy jött nemsokára a 3. bekapott góljuk is és a végén nagyon-nagyon örülhettek annak, hogy ennyivel megúszhatták. Aligha lehet kérdés, hogy Isteni csodára lenne most már ezután a Juventusnak szüksége ahhoz, hogy a visszavágón olyan eredményt tudjanak elérni, ami őket segítheti tovább innen. 0-3.

A Sevilla-Bayern München mérkőzésen óriási mezőfölényben játszott a Bayern München már az első perctől kezdve. Pont ezért, kisebb meglepetésnek számított, hogy a 31. percben a házigazdáknak sikerült megszerezniük az előnyt. Igaz 6 perccel később, megint a spanyolok találtak be a kapuba, kis szépséghibája a történetnek viszont az volt, hogy ezúttal ezt saját kapujukba tették meg, és ezzel az öngóllal tudtak a bajorok egyenlíteni.

A második félidőben kiegyenlítettebb lett mezőnyben a játék, de a németek vezettek több támadást és lehetett érezni, hogy veszélyben a spanyol kapu. A 68. percben aztán a Bayern is megszerezte első saját gólját és ezzel sikerült megfordítania a mérkőzést. A Sevilla próbált nagyobb sebességre kapcsolni és kicsit rizikózni is az egyenlítésért, de újabb gólt ez a találkozó már nem hozott, így maradt az 1-2-es végeredmény. Teljesen egyértelmű, hogy a Bayern lényegesen nyugodtabban várhatja a visszavágót, de a Sevilla az a csapat, ami ott akár okozhat még számukra meglepetést, így nem vehetik majd félvállról.

Mindkét találkozó visszavágóját április 11.-én fogják lejátszani a csapatok. Ott is izgalmas jó meccsekre lehet már előre számítani.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook