2019. január 18. - Piroska

Ronaldo lelépne

2017. december 31. Szerző: Rózsa Misi
Nem rég számoltunk be arról, hogy a Real Madrid ebben az évben, szinte mindent megnyert, amit csak csapat megnyerhet. Megnyerte a bajnokságot, megnyerte a BL-t, megnyerte a Szuper Kupát, megnyerte a Klubcsapatok Világbajnokságát. Az ember azt gondolná, hogy egy játékosnak mindennél többet érhet egy ilyen sikeres klubhoz tartozni.

 

Azt is tudjuk, hogy a Real Madrid sikereinek egyik forrása nem más, mint C. Ronaldo, aki a világ jelenleg legjobb játékosa. Az ember úgy gondolná, hogy egy klub vezetése, egy klub tulajdonosa, úgy védi, óvja, kezeli őt, mint a hímes tojást, hiszen a csapat legnagyobb értékének számít, akit bármi áron meg kell tartania a klubnak a sikeresség érdekében.

Ezért amikor jöttek az első hírek arról, hogy hatalmas a feszültség C. Ronaldo és a Real Madrid elnöke, Florentino Pérez között, akkor ezt az elején még csak pletykának tartottuk. Amikor azt kezdték suttogni, hogy Ronaldonak annyira elege van a Real Madrid vezetéséből, hogy minden áron el akar menni a klubtól, ezt is nehéz volt elhinni. Ahogy azt is, hogy Pérez semmit nem tesz annak érdekében, hogy kibékítse magával a világsztárt.

De ahogy haladt előre az idő, már a két érintett szereplő se igen rejtette véka alá, hogy finoman fogalmazva is, nem esznek egymás tenyeréből. A legfrissebb hírek szerint már nincsenek is beszélő viszonyban, C. Ronaldo írásban kérte az elnököt meg arra, hogy az átigazolási árát 1 milliárd euróról változtassák meg azonnal 100 ezer euróra. Ez a kérés egyértelműen azt a célt szolgálná, hogy olyan ára legyen C. Ronaldonak, amit már nagyon szívesen megfizetne több nagy klub is.

A hírek arról szólnak, hogy C. Ronaldo elhagyná Spanyolországot. A legtöbben azt mondják, hogy a Manchester United csapatához távozna a legszívesebben, de hallani olyan híreket is, hogy a Bayern München csapatával folytat titokban már tárgyalásokat.

Vajon elengedi a klub a legfontosabb játékosát? Nem lehet tudni. Belső források azt állítják, hogy kénytelenek lesznek, mert C. Ronaldo úgy fogalmazott, hogy harcolni is kész azért, hogy elmehessen innen. Az nem kérdés, hogy a Manchester United, de a Bayern München is hatalmasat nyerhetne azzal, ha C. Ronaldo náluk folytatná a pályafutását. Viszont nem nagyon látható jelenleg, hogy kivel tudná a kiváló képességű labdarúgóját a Real Madrid pótolni. C. Ronaldo távozása, egyértelműen komoly visszaesést hozna a Real Madrid számára, és amikor igen jelentős a bajokságban is a hátrányuk a Barcelona ellen, tragédia lenne számukra sztárjuk elvesztése.

Azt mondják bennfentesek, hogy szinte semmi esélyt nem látni arra már, hogy C. Ronaldot maradásra lehetne bírni. Talán csak akkor következhetne ez be, ha a jelenleginél is kedvezőbb fizetési ajánlatot kapna, - amit kérdés mennyire bírna el a Real költségvetése-, de ez is csak akkor lehetne eredményes, ha a vezetésben komoly változások következnének be. A Real viszont nem az a csapat, amelyik vezetőt váltana játékos zsarolás okán. Hogy mi lesz tehát ennek a vitának a vége, azt nagyon nehéz megtippelni is.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook