2018. október 20. - Vendel

Sallait tessék

2018. január 3. Szerző: Rózsa Misi
Ha azt mondjuk, hogy a magyar labdarúgás a béka segge alatt van, aligha mondunk bármi meglepőt vagy újat kedves olvasóinknak. És az a magyar labdarúgás, ahol a válogatott simán ki tud kapni egy Andorrától vagy Luxemburgtól, az a labdarúgás ahol a hazai klubcsapatok a nemzetközi kupák selejtezőiből pillanatok alatt hullanak el, sokszor sehol nem jegyzett ellenfelek ellen, nem csoda, hogy ott van, ahol van.

 

Végh Antaltól kezdve, nagyon sokan igyekeztek már megfejteni annak titkát, hogy miért ragad a magyar labdarúgás a sárba, ahonnan esély sem látszik kitörésre számára. Miközben tavaly előtt az EB-s csoda alatt, azt hihettünk, hogy na, talán most valami változik, de aztán a valóság ismét a képünkbe vágott egy hatalmas pofont, és visszahullhattunk az apátiába. Puskás Öcsi országa ezt nagyon nehezen emészti még ma is, amikor pedig a hosszú évtizedek alatt hozzászokhatott volna a pofonok tömegéhez.

És nagyon nehéz elfogadni ezt a stabil mélységet akkor, amikor azt láthatjuk közben, hogy nemzetközi szinten, sok magyar játékos tud kiugró eredményt elérni. Így volt ez akkor is, amikor Király Gábor, Gera Zoltán, Dzsudzsák Balázs parádéztak erős külföldi bajnokságokban, de hiába parádéztak ott, amikor a válogatottban ők is rendre azon tudásuk alatt teljesítettek. Öröm persze, ha elismerést olvashattunk magyar játékosok külföldi sikereiről. Hogy a fenébe ne örülnénk már annak, hogy Gulácsi lett például a Bundesliga legjobb kapusának megválasztva. Nagyon nagy szó ez, nagyon nagy elismerés. De mi mégis ha úgy tetszik önző módon, annak tudnánk igazán örülni, ha a válogatottban tudnának a játékosaink kiugró eredményeket produkálni, vagy a klubcsapataink tudnák legalább a selejtezőkön átverekedni magukat a nemzetközi kupák esetében.

Most újabb remek hírrel szembesülhettünk. Sallai Roland, aki a ciprusi bajnokságban a ciprusi bajnoknál rúgja a bőrt, olyan mértékű érték növekedésen ment át, amire ritkán van példa, és ami kifejezetten szép siker. Jelenlegi értéke a legfrissebb Transfermarkt szerint, 1.25 millió euró lett. Ez durván 388 millió forintot jelent. Amikor a klub megvásárolta a Felcsúttól a játékost, akkor 800 ezer euróval volt alacsonyabb a játékos értéke még. Fél év kellett Sallainak ahhoz, hogy ennyit emeljen rajta. Ez azt jelenti, hogy durván 240 millió forinttal lett a magyar játékos értékesebb. Ezzel a ciprusi bajnokság negyedik legértékesebb játékosának számít, igaz két másik társával osztozik ezen a pozíción.

Tudni lehet azt is, hogy nem valószínű, hogy túl sokáig marad Ciprusban, annak ellenére is, hogy a játékos maga azt mondja, jól érzi magát az APOEL soraiban és nem tervezi a váltást. De mivel igen erős csapatok érdeklődnek iránta és több olyan is, amelyik azt is ígéri számára, hogy ha hozzájuk szerződik, folyamatos játék lehetőséget biztosítanak számára, így elég valószínű, hogy hamarosan jöhet egy olyan kérő, akinek nem tud majd nemet mondani. És tegyük hozzá, hogy a fiatal Sallai nagyon hamar ért el ilyen szintet, hiszen még csak 20 éves ez a tehetség.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook