2019. január 16. - Gusztáv

Serdülő diadalmenet

2018. március 19. Szerző: Rózsa Misi
Magyarországon nagyon magas színvonalon működik sok ökölvívó műhely. Ezek a műhelyek, rengeteget dolgoznak azért, hogy fiatal tehetségeket toborozzanak maguknak és ezekből a fiatal tehetségekből, gyémántot csiszoljanak kitartó, kemény munka által. A Magyar Ökölvívó Szakszövetség minden segítséget igyekszik megadni ehhez a feladathoz az egyesületei számára, hiszen a szakvezetés pontosan tudja, csak az a sportág lehet sikeres, ami stabil utánpótlás nevelésre építkezik.

 

Nem lehet azt állítani, hogy könnyű lenne nagy számban gyerekeket toborozni az ökölvíváshoz. Minden egyes gyerekért meg kell küzdeni és a toborzáson túl a legnehezebb és legfontosabb feladat, a tehetségek megtartása a sportágban. Szerencsére, ha kisebb is a merítési lehetőség, mint ami ideális lenne, azért a klubok áldásos működése miatt, mindig vannak komoly reménységek a színen. És ahol komoly munka folyik a gyerekekkel, ahol megfelelő szakmai háttér áll a srácok mögött, ott bizony jönnek is az eredmények és előkerülnek olyanok, akikre nagyon komolyan lehet majd a későbbiekben építkezni.

Ki kell emelni itt azt is, hogy bár a versenyzőkkel a legkomolyabb érdemi munka az egyesületekben a műhelyekben zajlik, de a válogatott szakmai stábja is maximálisan hozzátesz ehhez az építkezéshez. És, hogy az egyesületek és a válogatott szakmai stábja közösen mennyire jó munkát végez, az lemérhető az eredményességből is. Például most legutóbb Debrecenben került sor a Magyarország-Románia serdülő csapattalálkozóra. Az eseménynek a DVSC ökölvívó terme adott otthont.

12 órakor bemutató mérkőzésekkel, pofonpartikkal vette kezdetét a műsor és már itt igen jó összecsapásokat tekinthettek meg a kilátogatók. Pedig ekkor még nem is a legjobbak léphettek ringbe. És ha már a legjobbaknál tartunk azt is el kell mondani, hogy nem feltétlen a legerősebb keretével tudott most a magyar válogatott 13 órától kiállni ellenfele ellen, mert több meghatározó válogatott tagot betegség miatt nélkülözni kellett.

13 pár állt ki egymás ellen a csapatverseny során. Nagyon reméltük, és a szakemberek is nagyon remélték, hogy szépen tudnak majd a mieink helytállni, arra talán csak legvérmesebb álmainkban gondoltunk viszont, hogy ilyen határozott és elsöprő magyar győzelem lesz a vége. A gyerekek, nagyon odatették magukat és csodálatosan szép 12-1-es győzelmet produkáltak a szorítóban. A román válogatott nem áll rossz erőkből, így ellenük nyerni már önmagában szép siker, ilyen fölényesen nyerni, meg egyenesen bravúros eredmény, ami miatt nagy elismerés illeti a gyerekeket, a gyerekeket felkészítő egyesületek és a válogatott szakmai stábját. Ez nagyon rendben volt, örömmel számolunk be róla.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook