2018. december 10. - Judit

Sötét felhők az első napon

2018. január 11. Szerző: Rózsa Misi
Ahogy már beszámoltunk Önöknek magyar amatőr junior, ifi és felnőtt lányaink, Szerbiában a Nemzetek Kupája Tornán mérkőznek meg erős mezőnyben a sikerért. Az első napon három lány léphetett ringbe.

 

A junior 52 kg-ban Megyeri Barbaráért izgulhattunk. Ellenfele a lett, Boke Nikolina volt. A sorsolás nem igazán kedvezett nekünk, a lett lány jelentős nemzetközi rutint tudhat már maga mögött és hazájában is a nagy reménységek között tartják nyilván. Barbara mindent kihozott magából, ami csak itt lehetséges volt, de sajnos a nagyobb rutin érvényesülni tudott, és ha szoros versenyben is, de a magyar kislány vereséget szenvedett el.

Az ifik között 48 kg-ban Monostori Lídia ellenfele Indiából érkezett Niki Kujur volt. Itt is rendkívül szoros közdelem alakult ki a két versenyző között, de sajnos itt is az lett a vége, hogy az ellenfélnek jobban kijött a lépés, így a második versenyzőnknek is vereséggel kellett elhagynia a ringet.

A felnőtt Nagy Angéla 57 kg-ban mérkőzött meg a végső győzelemre sem esélytelen kazah Kelimbet Dametken ellen.  Nagy Angéla nagyon akarta a sikert, fegyelmezetten is próbált küzdeni, de a kazah nagyobb rutinja és nagyobb ereje itt is azt eredményezte sajnos, hogy Angéla számára is véget ért a verseny.

Az első nap mérlege tehát, három indulóból, három vereség magyar szempontból. Nem túl jó kezdett. A lányaink mellett el kell mondani, hogy senki nem tőlük várta itt igazán a nagy bravúrt. Mindhárom lány, most lépett korosztályt és az ezzel járó változásokat még szokniuk kell, a legfontosabb számukra az volt ezen a versenyen, hogy erősítsék nemzetközi rutinjukat és tapasztalatokat gyűjtsenek a későbbi versenyekhez. Nagyon pozitív mindhárom lány esetében a vereségük ellenére is, hogy olyan csatákban maradtak alul, ahol egyikük sem lett alárendelt szerepbe beszorítva.

Ma megint három magyar lány következik Zomborban. Junior 75 kg-ban Csóka Klaudia kezdheti meg a küzdelmeit. Ifjúsági korosztályban, 54 kg-ban Lakotár Hanna fog ringbe lépni, akivel kapcsolatban komoly reményeink lehetnek. A felnőttek közül 64 kg-ban Oláh Eszter fog következni.

Nagyon reméljük, hogy a második nap jobban fog sikerülni versenyzőinknek és a nap végén lesz okunk magyar győzelemnek, magyar győzelmeknek örülni.

Csóka Klaudia ellenfele az indiai Sanamacha Chanu Thokchom lesz. Ha Klaudia képes lesz végig 120%-on pörögni és taktikusan küzdi végig a három menetet, akkor akár nagy meglepetést is okozhat itt.

Lakotár Hanna junior korosztályban már bizonyította, hogy komoly képességei vannak és nagy tehetség. Életében először fog ifiként most ringbe lépni, hogy megküzdjön a rutinos kazah versenyzővel, Yesbergenova Arayyal. Hanna nagy szíve az, ami reményt adhat a győzelemre.

Oláh Eszti ellenfele azonnal egy hazai versenyző lesz, Mitrovic Nina akivel szemben nagyon nagyot kell bokszolnia ahhoz, hogy a végén az ő kezét emeljék majd a magasba.

Természetesen nagyon szurkolunk majd a lányoknak és az előzetes információk alapján lesz lehetőség élőben megnézni a mérkőzéseiket.

Hajrá lányok! Hajrá magyarok!

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

Országos Diák és Szabadidősport SzövetségSpecial Olympics HungaryMagyar Paralimpiai Bizottság

Támogatók

Intensive Krav Maga Don Vito - pizzeria & ristorante

Médiapartnerek

 

Kövess bennünket

Facebook